Lekić: Crnogorke znamo od malih nogu, nema tajni

Srednji bek rumunskog ĆSM Bukurešta poručuje da ona i saigračice nemaju vremena da razmišljaju o porazu od Rusije, već moraju da misle o meču sa „lavicama”
87 pregleda 1 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Uroš Hočevar/kolektiff
Rukometašice Crne Gore, Foto: Uroš Hočevar/kolektiff
Ažurirano: 10.12.2018. 08:46h

Srbija nije mogla da zaprijeti Rusiji u meču 3. kola Grupe 1 na Evropskom prvenstvu za rukometašice u Francuskoj. Ruskinje su od sredine prvog poluvremena dominirale i lako pobijedile (29:25), a Andrea Lekić kaže da je ovo najgora utakmica Srbije na prvenstvu.

"Ovo nam je najgora utakmica na prvenstvu, izgubile smo je tehničkim greškama. Ne možete nikoga da pobijedite sa ovoliko propuštenih šansi. Odbrana nije bila dovoljno agresivna, Vjahireva je toliko puta prošla kao da nas nije bilo, a promašile smo i mnogo zicera - rekla je Andrea Lekić.

Srednji bek rumunskog ĆSM Bukurešta poručuje da ona i saigračice nemaju vremena da razmišljaju o porazu od Rusije, već moraju da misle o meču sa „lavicama”.

"Crna Gora je vrhunska ekipa, imala je izuzetno tešku grupu, a da je bila u nekoj drugoj sigurno bi prenijela bar dva boda. Tri dana je odmarala, u velikoj je prednosti zbog toga. Previše se dobro znamo, nema tajni među nama, jer igramo od malih nogu. Ovo je još jedan izazov, a mi smo i dalje u igri za polufinale i 3. mjesto, koje vodi u Pariz. Veliki je ulog."

Ako bi Crna Gora večeras pobijedila, bila bi joj potrebna pomoć Srbije, koja bi trijumfom nad Francuskom u posljednjem meču grupe 1 mogla da pogura tim Pera Johansona ka polufinalu.

"Moramo da se borimo do kraja, bez obzira na to da li je nekom nešto potrebno. Ovo su velika prvenstva i ni protiv koga ne smijete da se predate, jer igrate za obraz."

Bonus video: