Veliki bod iskliznuo iz ruku

Danska posljednja dva gola postigla nakon što je 19-godišnja Ljubica Nenezić dodirnula loptu...
0 komentar(a)
Milena Raicevic, Foto: Rasmus/TERKELSEN-MEDIER.DK
Milena Raicevic, Foto: Rasmus/TERKELSEN-MEDIER.DK
Ažurirano: 05.12.2016. 21:36h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Malme - Šteta, baš šteta. Na početku stvaranja nove generacije rukometašice Crne Gore su imale veliku šansu da naprave nevjerovatan rezultat, da sruše velikana, ali im je bar bod, koji su i te kako zaslužile, izmigoljio iz ruku.

Ali bukvalno, jer je Danska posljednja dva gola postigla nakon što je 19-godišnja Ljubica Nenezić dodirnula loptu.

Posljednji put se mreža zatresla 38 sekundi prije kraja, kada je Stine Jergensen iskoristila svoj četvrti sedmerac i tako rastužila "lavice".

"Ispunjene smo, iako je Danska imala više sreće i pobijedila za jedan gol. Ponosna sam na ekipu i stručni štab kako smo pripremili i odigrali utakmicu. Imale smo jedan jedini zadatak - da se borimo i damo sve od sebe. To smo ostvarile i pokazale da kada smo na maksimumu, u kojem god da smo sastavu, možemo da se nosimo sa svima", rekla je Itana Grbić.

Dragan Adžić je na početku povukao neočekivan potez, jer je na poziciji srednjeg beka bila Grbić, a tek oporavljena Milena Raičević je ostala na klupi.

Mlada Podgoričanka je iskoristila element iznenađenja i u prva tri minuta dala gol, asistirala Suzani Lazović i iznudila sedmerac, ali je Đurđina Jauković poslala loptu visoko iznad prečke.

Devetnaestogodišnja Nikšićanka je igrala veoma slabo i vjerovatno bila prijatno iznenađenje za Dankinje, kojima je prije 12 mjeseci dala čak devet golova.

Uzgred, i selektor „lavica” je insistirao na odbrani 5-1, koju su izabranice Klavs-Bruna Jergensena probijale kao od šale i konstantno povećavale prednost, pa je već u 17. minutu bilo 9:4.

Sa dva gola kapitenke Stine Jergensen za 90 sekundi, Danska je u 23. minutu povela čak 13:7, pa je Adžić priznao grešku i vratio se u prepozntaljivu zonu 6-0.

I odmah je stigao rezultat - na krilima raspoložene Raičevićeve u napadu, te sasvim solidne Ljubice Nenezić između stativa, Crna Gora je prišla na 11:14.

Na odmor je mogla da ode sa svega minus dva, ali Mehmedovićeva nije iskoristila svoj četvrti sedmerac. I tu je bila razlika - "lavice”"su penale šutirale 6-3...

Festival sedmeraca se nastavio i poslije velikog odmora, samo što se ovog puta Raičevićeva iskupila za promašaj u 6. minutu i iskoristila dva vezana, a onda pogodila i nakon prodora za izjednačenje tačno pola sata kasnije.

Nakon što je još jednom zatresla mrežu, djevojka sa brojem 90 na leđima je na isteku 40. minuta i odlično asistirala Lazovićevoj za preokret (16:15).

Dankinje su, međutim, brzo opet "pobjegle" na plus dva, ali su Raičevićeva i Mehmedovićeva opet izborile izjednačenje - 20:20 u 50. minutu.

Nažalost, u tom jurenju su ostale bez snage, a i nisu imale sreće. Do kraja su postignuta samo tri gola, a lopta je dva puta završila u mreži Nenezićeve, iako ju je oba puta imala na ruci...

Crna Gora - Danska 21:22 (11:14)

Malme - "Malme Isstadion" - Gledalaca: 1.674. Sudije: Brunovski i Kanda (Slovačka). Sedmerci: Crna Gora 9 (6), Danska 4 (4). Isključenja: Crna Gora 6, Danska 4 minuta.

Crna Gora: RAJČIĆ, Nenezić (sedam odbrana), JAUKOVIĆ, A. Klikovac, Boljević, Ujkić, MALOVIĆ 3, LAZOVIĆ 3, PREMOVIĆ, Pavićević, Ramusović, B. Klikovac, MEHMEDOVIĆ 5 (3), Despotović, Raičević 8 (3), GRBIĆ 2.

Danska: TOFT (devet odbrana i sedmerac), Rejnhart (jedan sedmerac), Okels, Fisker, HANSEN 4, VOLER 2, Hajndal, Grigel 1, BODHOLT-NILSEN 3, TRANBORG 2, Kristijansen, Dornonvil de la Kur, ESTERGORD-JENSEN 1, Spelerberg, JERGENSEN 9 (4), Haugsted.

Bonus video: