Adžić: Mi smo jedini tim, koji se stvara na velikom takmičenju

Crna Gora u ponedjeljak od 20 i 30 igra sa Danskom, u srijedu od 18 i 30 sa Češkom, a u petak u istom terminu sa Mađarskom
6 komentar(a)
Milena Raičević, Foto: Reuters
Milena Raičević, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.12.2016. 12:52h

Crnogorske rukometašice putuju sjutra u Malme, gdje će od ponedjeljka učestvovati na Evropskom prvenstvu, prvi put ne i kao jedan od kandidata za medalju.

Najmlađa selekcija na šampionatu, u kojoj su od “starije garde” ostale samo Milena Raičević, Majda Mehmedović, Andrea Klikovac, Suzana Lazović i Marina Rajčić, u duelima sa Danskom, Češkom i Mađarskom tražiće prolaz u drugu fazu.

“U ovakvoj konkurenciji, a sa podmlađenim sastavom, plasman u drugi krug, koji bi nam donio i prvi šešir u žrijebu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, bio bi apsolutno dobar rezultat”, rekao je selektor Dragan Adžić.

Crna Gora je jedina reprezentacija, koja na prvenstvo Evrope dolazi da stvara novi tim, naglasio je selektor.

“Dok drugi mogu da zamijene igračicu od 30 godina sa nekom od 28, mi moramo da napravimo veliku smjenu generacija. Svjesni smo iskustva i neiskustva, ali i potencijala koji imamo. Vjerujem da ćemo napraviti prvi korak u stvaranju ekipe, koja će biti konkurentna svima u narednom olimpijskom ciklusu. Sam plasman na deveto uzastopno veliko takmičenje je uspjeh i potvrda da imamo pravi put. Siguran sam da ćemo tim putem i nastaviti”, naglasio je Adžić.

Milena Raičević i Đurđina Malović obećale su samo veliku borbu na svakom meču.

“Znam da ćemo dati maksimum, kao i uvijek, da ćemo se boriti koliko možemo, a nadam se da će takav pristup na kraju biti i nagrađen”, kazala je Raičević.

“Dobro se spremale, kvalitetno trenirale, odigrale kontrolne utakmice i stekle neko novo iskustvo. Daćemo sve od sebe da se predstavimo na najbolji mogući način”, kazala je Malović.

Crna Gora u ponedjeljak od 20 i 30 igra sa Danskom, u srijedu od 18 i 30 sa Češkom, a u petak u istom terminu sa Mađarskom.

Bonus video: