Vanesa Agović otpala zbog povrede, ne idu ni mlade Brnović i Babović

„Jeste da smo mlade, ali ćemo dati sve od sebe na Evropskom prvenstvu. Imamo veliko srce i želju da se pokažemo u najboljem svjetlu, a bilo bi idealno da prođemo grupu”, rekla je Ivana Božović
147 pregleda 5 komentar(a)
Vanesa Agović, Foto: Www.wch-mkd2014.mk
Vanesa Agović, Foto: Www.wch-mkd2014.mk
Ažurirano: 30.11.2016. 11:07h

Poslije jutrošnjeg treninga rukometašica Crne Gore, Dragan Adžić je odredio spisak za Evropsko prvenstvo.

Zapravo, odredila ga je povreda jedne igračice - Vanesa Agović je istegla zadnju ložu, zbog čega mora da pauzira sedam dana, što ju je otpisalo iz konkurencije za Švedsku.

Kćerka Maje Savić je tokom karijere imala mnogo problema sa povredama, a ova nova ju je koštala prvog velikog takmičenja u seniorskoj konkurenciji.

Šteta, jer je u Ligi šampiona u dresu Budućnosti dala pet golova i mogla je da pomogne najmlađoj ekipi na EP...

U Skandinaviju neće putovati ni dvije najmlađe reprezentativke, 18-godišnja pivotkinja Tatjana Brnović i golmanka Anastasija Babović, koja 13. decembra slavi tek 16. rođendan.

"Lavice" putuju u subotu, 3. decembra, a dva dana kasnije od 20.45 časova igraju sa Danskom.

Preostala dva meča u Malmeu su zakazana za 18.30 časova - sa Češkom 7. decembra, protiv koje je najveća šansa da se obezbijedi plasman u glavnu fazu, a dva dana potom na programu je duel sa Mađarskom.

U Švedsku ne putuje ni pomoćnica selektora Bojana Popović zbog porodičnih obaveza, tako da će na klupi uz Adžića biti trener golmana Novak Ristović, fizioterapeut Aleksandar Matić i tim menadžer Savo Laković.

U stručnom štabu su i statističar Vladimir Kovačević i fizioterapeutkinja Anđelka Lekić, a na EP ne ide ni direktorka reprezentacije Snežana Damjanac.

„Uzbuđena sam što idem na prvo veliko takmičenje poslije problema sa povredama. Otišla sam prije pet godina iz Budućnosti, ali se u reprezentaciji osjećam super, jer sam kod kuće”.

„Jeste da smo mlade, ali ćemo dati sve od sebe na Evropskom prvenstvu. Imamo veliko srce i želju da se pokažemo u najboljem svjetlu, a bilo bi idealno da prođemo grupu”, rekla je Ivana Božović.

Djevojka koja je dva puta operisala koljeno se slaže sa ocjenom da je do glavne fazi najlakše doći protiv drugog rivala u grupi.

„Na svim utakmicama ćemo dati maksimum, mada Češka jeste malo slabija od Danske i Mađarske. Ali, nije bez razloga na Evropskom prvenstvu”, upozorila je Božovićeva, koja odnedavno igra u poljskom MKS Lublinu.

Spisak - golmanke

Marina Rajčić (Mec, Francuska)

Ljubica Nenezić (Kišpešt, Mađarska)

Krila

Majda Mehmedović (CSM Bukurešt, Rumunija)

Ivona Pavićević (Budućnost)

Itana Grbić (Budućnost)

Dijana Ujkić (Budućnost)

Sanja Premović (Zaglebje Lubin, Poljska)

Bekovi

Milena Raičević (Budućnost)

Đurđina Jauković (Budućnost)

Đurđina Malović (Budućnost)

Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska)

Ivana Božović (MKS Lublin, Poljska)

Andrea Klikovac (Vardar, Makedonija)

Jasna Boljević (Roman, Rumunija)

Pivotkinje

Suzana Lazović (Budućnost)

Ema Ramusović (Budućnost)

Bobana Klikovac (Debrecin)

Bonus video: