Partizan u Tivtu juri drugo kolo

0 komentar(a)
RK Partizan Tivat, Foto: RK Partizan
RK Partizan Tivat, Foto: RK Partizan
Ažurirano: 18.11.2016. 11:37h

Od sezone 2008/2009, kada su sada već ugašeni klubovi Sutjeska i Budućnost oba evropska meča u istom kolu igrali na svom terenu (protiv belgijskog Tongerena, odnosno Sloge iz Doboja), navikli smo da naši predstavnici na euro sceni igraju daleko od Crne Gore.

Lovćen (više puta), Berane, Sutjeska i Mojkovac su godinama zbog smanjenja troškova igrali, tj. ispadali, daleko od očiju svojih navijača.

Sada, poslije osam godina pauze, opet smo dočekali da neki naš klub bude domaćin dvomeča.

Partizan će danas i sjutra (oba meča počinju u 18 sati) u 3. kolu Čelendž kupa biti dočekati kiparski Spes, a činjenica da je osvajač Kupa Crne Gore pristao da se oba meča igraju u „Župi“ govori o ambicijama - dok su svih prethodnih godina naši klubovi išli u Evropu da bi ispadali, Tivćani hoće da im evropska avantura potraje bar do osmine finala...

"Ovo je prva evropska utakmica u Tivtu, to je veliki događaj za grad, ali se nadam da će igrači podnijeti taj pritisak. Odgledali smo jedan meč Spesa, kada je u Superkupu Kipra izgubio od prvaka sa 10 razlike. To je dobra, iskusna ekipa, koja je malo niža od nas, ali i dosta brza. Biće vjerovatno neugodna, jer će igrati 4-2 ili 3-2-1 odbranu, sa kojom se u posljednje vrijeme rjeđe srećemo. Imamo šanse da prođemo u narednu fazu i cilj je kluba da to uradimo. Imamo prednost domaćeg terena, kao i dosta dobre igrače, a vjerovatno ni Kiprani nemaju velikih ambicija, čim su pristali da obje utakmice igraju u Tivtu", rekao je trener Partizana Dejan Stijepčević.

Bonus video: