Glasverket - šansa za mlađe igračice

U posljednjem meču u grupi A, „plave” dočekuju norveški Glasverket, koji je bez boda u debitantskom učešću u Ligi šampiona. Večerašnji meč (19 časova) biće prilika da se Podgoričanke iskupe za poraz na sjeveru Francuske
72 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.11.2016. 09:16h

Još nije kraj prve faze, ali rukometašice Budućnosti već znaju svoju sudbinu - porazom prije sedam dana u Mecu su propustile šansu da budu jedini tim koji će prenijeti svih osam bodova u glavnu fazu, zbog čega će u grupi 1 biti korak iza Vardara.

U posljednjem meču u grupi A, „plave” dočekuju norveški Glasverket, koji je bez boda u debitantskom učešću u Ligi šampiona. Večerašnji meč (19 časova) biće prilika da se Podgoričanke iskupe za poraz na sjeveru Francuske, ali i šansa da Dragan Adžić ukaže šansu mladim igračicama, koje će biti okosnica reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Švedskoj već u decembru.

"Glasverket jeste najslabija ekipa u grupi, ali je sa svakim i u gostima igrala ravnopravno dobar dio meča.Protiv Meca smo najslabije branili pivotkinju otkada sam ja trener i to nam je bila glavna stvar u analizi. Nismo ispoštovali način na koji igramo i radimo. Vjerujem da nam se to neće ponoviti i da ćemo dokazati da Budućnost može da izgleda puno bolje u odbrani", rekao je Adžić, koji ne može da računa na Milenu Raičević, a vratila se Dijana Ujkić.

"Analizirale smo meč iz Meca i svjesne smo u čemu smo griješile. Bilo je planirano da prenesemo osam, a ne šest bodova u glavnu fazu, ali takve stvari se dešavaju. I Rostov je bio jedan od favorita, pa nije prošao grupu", nadovezala se Itana Grbić.

Njena vršnjakinja i dugogodišnja saigračica Vanesa Agović se nada da će imati priliku da se dokaže protiv Norvežanki.

"Želimo da popravimo utisak iz posljednjeg meča i pobijedimo pred našim navijačima. Put ka uspjehu je u udobrani i želimo da pokažemo da je izdanje iz Meca bio samo loš dan. Zadovoljna sam minutažom koju dobijam, nadam se da ću i na ovoj utakmici dobiti priliku", rekla je Agovićeva.

Njena majka, proslavljena crnogorska rukometašica Maja Savić, tokom poluvremena će promovisati Evropsko prvenstvo u Švedskoj, čija je ambasadorka. Biće organizovano i takmičenje u šutiranju sedmeraca, a nagrade su ulaznice za utakmice „lavica”na EP, kao i zvanične majice šampionata.

Bonus video: