Dijete Budućnosti zaustavilo Budućnost: Marina Rajčić heroina Meca

Sada je jasno da će Budućnost u drugu fazu prenijeti šest bodova, a ne maksimalnih osam. Šta više, mogla bi da bude i druga u grupi, jer Mec ima bolji međusobni skor, zato što je u "Morači" izgubio 21:19
409 pregleda 11 komentar(a)
Marina Rajčić, Foto: Beta/AP
Marina Rajčić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.11.2016. 19:53h

Marina Rajčić je odigrala najbolju utakmicu u klupskoj karijeri, ali je na žalost rukometašica Budućnosti odabrala najgori trenutak za to - crnogorska reprezentativka je sa 10 odbrana i svega pet primljenih golova bila junakinja pobjede Meca nad svojim matičnim klubom (28:25).

Trener francuskog šampiona Emanuel Majonad je pri rezultatu 16:20 povukao jedini potez koji je mogao - između stativa je poslao 23-godišnju Crnogorku.

I ona mu je pokazala da bi morala da ima veću minutažu, jer je "skidala" zicere Kristine Neagu, Biljane Novović, Katarine Bulatović i Neli Irman kao od šale i donijela timu sa sjevera Francuske jednu od najvećih pobjeda u istoriji.

Sada je jasno da će Budućnost u drugu fazu prenijeti šest bodova, a ne maksimalnih osam. Šta više, mogla bi da bude i druga u grupi, jer Mec ima bolji međusobni skor, zato što je u "Morači" izgubio 21:19.

Bulatovićeva je bila najefikasnija u poraženom timu sa sedam golova, po šest su postigle Neagu (sve u prvom poluvremenu) i Noovićeva, a pet Suzana Lazović.

Kod domaćih su najbolje bile Slađana Pop-Lazić sa osam golova i Grejs Zadi sa šest pogodaka i nekoliko sjajnih asistencija.

Mec - Budućnost 28:25 (14:16)

Mec - “Arena Mec”. Gledalaca: 4.656. Sudije: Bonifert i Olah (Mađarska). Sedmerci: Mec 2 (2), Budućnost 3 (3). Isključenja: Mec 4, Budućnost 16 minuta. Crveni karton: Ahruk (Budućnost) u 48. minutu (3X2).

Mec: GLOZE (šest odbrana), Rajčić (10 odbrana), Edviž, GROS 5, ZADI 6 (2), Flip 1, O. Kanor, Nokandi, HORAČEK 2, N'Diaje, L. Kanor, POP-LAZIĆ 8 , Sajka, MOBON 2, LUSIJANO 4, Barlet.

Budućnost: Zokebi de Paula (tri odbrane), BATINOVIĆ (četiri odbrane), NEAGU 6, Jauković, Pletikosić, Agović, IRMAN, Malović, BULATOVIĆ 7 (3), Pavićević, Ramusović, NOVOVIĆ 6, AHRUK 1, Raičević, LAZOVIĆ 5, Grbić.

Bonus video: