Budućnost u Mecu za savršen učinak

Rukometašice Budućnosti od 19 časova u Mecu, protiv istoimenog kluba koji je 20 puta bio prvak Francuske, traže pobjedu kojom bi osigurale idealan učinak u prvoj fazi Lige šampiona
111 pregleda 0 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
ŽRK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.11.2016. 11:27h

Šest bodova za glavnu rundu je već obezbijeđeno, večeras će se juriti maksimalnih osam - rukometašice Budućnosti od 19 časova u Mecu, protiv istoimenog kluba koji je 20 puta bio prvak Francuske, traže pobjedu kojom bi osigurale idealan učinak u prvoj fazi Lige šampiona.

Prije četiri sedmice u „Morači”, Marina Rajčić i drugarice su namučile „plave” i izgubile sa 21:19. Tada su pokazale, a kasnije i potvrdile pobjedom nad Tiringerom (25:18), da su najozbiljnije protivnice izabranicama Dragana Adžića. Favorit se, ipak, zna. Katarina Bulatović, Kristina Neagu i drugarice su u odličnoj formi i očekuje se da stignu do novog trijumfa.

Podgoričanke su u srijedu popodne stigle na sjever Francuske i imale su više nego dovoljno vremena da se pripreme za duel u „Areni Mec”.

"Sa nama nije doputovala Dijana Ujkić, koja će biti spremna za duel protiv Glasverketa u posljednjem kolu, a vjerujem da će nam Ema Ramusović večeras biti na raspolaganju za gostovanje. Mec je kvalitetan protivnik, koji je jedini poraz doživio u Podgorici, i svjesni smo da pristup mora da bude na visokom nivou. Želimo da prvu fazu završimo sa maksimalnim učinkom i u glavnu rundu prenesemo svih osam bodova, jer nas od januara čekaju mečevi protiv kvalitetnijih protivnika. Mec ima odlične pojedince, ali vjerujem da možemo do cilja", istakao je Adžić.

Naruku Budućnosti, osim pobjede pred svojim navijačima, ide i činjenica da je u mnogo boljoj formi nego tog 15. oktobra. To se najbolje vidjelo u dvomeču protiv Tiringera, jer je najtrofejniji crnogorski klub u ranim fazama utakmica dolazio do dvocifrene prednosti.

"Mec je bio agresivan u odbrani u prvom meču, a mi nismo bili na potrebnom nivou u napadu. Kako sezona odmiče, forma nam ide uzlaznom putanjom i to hrabri uoči najtežeg meča u prvom dijelu sezone. Sve igračice moraju da daju doprinos i pruže maksimum, kako bismo ispunili zacrtani cilj u prvom dijelu sezone", zaključio je Adžić.

Bonus video: