Adžić: Bitno je da se mlade opuste

„Podigli smo nivo igre i nadam se da ćemo u petak u Mecu biti na visini zadatka, kako bismo dobili meč i obezbijedili 1. mjesto u grupi”, rekao je Adžić
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.11.2016. 19:19h

Nakon lagane pobjede nad Tiringerom (28:19), trener Budućnosti Dragan Adžić je bio i zadovoljan, ali i malo razočaran što mlade igračice nisu odigrale kako mogu.

„Popravili smo pozicionu odbranu i vraćanje u odnosu na meč u Njemačkoj. Bilo je nekoliko 'rovitih' igračica, koje smo sačuvali za Mec, gdje putujemo već u srijedu. Podigli smo nivo igre i nadam se da ćemo u petak biti na visini zadatka, kako bismo dobili meč i obezbijedili 1. mjesto u grupi”, rekao je Adžić.

Da li ste zadovoljni nastupom mladih igračica? Evidentno je da su bile u grču.

„Bitno je da se opuste, ali je očito da proces sazrijevanja dugo traje. Volio bih da bude brži nego što jeste. U svakom slučaju, ovo je veliko iskustvo za sve nas.

Kinga Ahruk je počela i drugi uzastopni meč na poziciji srednjeg beka, a Milena Raičević je bila na klupi. Koji je razlog za to?

„Na prvom treningu sam rekao djevojkama da ćemo ove sezone mijenjati igračice i da startna postava nije određena za stalno. Iskustvo koje sam stekao mi govori da moramo da imamo veću rotaciju”.

Sada pitanje za Vas kao selektora Crne Gore. Hoćete li zvati neku od iskusnijih igračica, ili ćete na Evropsko prvenstvo voditi podmlađeni tim, koji je igrao tokom EHF nedjelje sa Makedonijom?

„Drago mi je da je Mara Jovanović u odličnom klubu u Ligi šampiona, da je Jovanka Radičević u sjajnoj formi, kao i Katarina Bulatović kod nas, a tu je i Biljana Novović. Ali, statav za EP ću odrediti nakon utakmice sa Mecom”, zaključio je Adžić, na čijem su širem spisku za EP sve četiri pomenute igračice.

Katarina Bulatović je igrala 30 minuta i dala šest golova (četiri iz sedmerca).

„Rekle smo da ćemo se potruditi da odbrana bude bolja nego u Njemačkoj i bila je. Srećna sam što smo pobijedile i što su mlade igračice dobile šansu. Drago mi je što je Vanesa Agović dala tri gola, bila je super. Hvala publici što je došla u ovolikom broju, nadam se da će joj ovakva igra biti motiv da dođe i na naredni meč”, istakao je sjajni desni bek.

Bonus video: