Budućnost ponovo bolja od Tiringera

Rukometašice Budućnosti su u prvom poluvremenu stekle ogromnu prednost protiv Tiringera, a onda je u nastavku lagano čuvale za konačnih 28:19
127 pregleda 0 komentar(a)
Vanesa Agović, Foto: Zoran Đurić
Vanesa Agović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.11.2016. 17:48h

Kao da je scenario prepisan - baš kao i sedam dana ranije u Nordhauzenu, rukometašice Budućnosti su u prvom poluvremenu stekle ogromnu prednost protiv Tiringera, a onda je u nastavku lagano čuvale za konačnih 28:19.

Četvrta pobjeda u isto toliko mečeva je unaprijed bila upisana, a definitivno je obezbijeđena u 25. minutu, kada je nakon serije 4:0 na semaforu stajalo 15:6.

Odmah potom je u svlačionicu otišla Kristina Neagu da bi se čuvala za gostovanje Mecu u petak, a drugo poluvrijeme nisu igrale još tri djevojke iz startne postave - Katarina Bulatović, Kinga Ahruk i Biljana Novović.

Dragan Adžić je u drugom dijelu igre ukazao šansu igračicama koje bi trebalo da predstavljaju Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Švedskoj u decembru.

U bekovskoj liniji su bile Milena Raičević, Đurđina Jauković i Đurđina Malović, na lijevom krilu Itana Grbić (postigla gol za rekordnih 18:8 u prvom napadu u 2. poluvremenu), a na crti su se smjenjivale Suzana Lazović i Ema Ramusović.

Jedini „uljezi” su bile Neli Irman, mada je ona u 44. minutu ustupila mjesto Ivoni Pavićević, pa je Grbićeva prešla na desno krilo, kao i golmanke Darli Zokebi de Paula i Marta Batinović (eks Žderić).

Ta postava nije oduševila, bilo je očito da su mlade rukometašice pod grčem u napadu, ali njemački prvak nije to znao da iskoristi.

Često je napadao sa sedam igračica, ali je tu bilo više nego koristi - izabranice Herberta Milera su rijetko pronalazile rupe u odličnoj odbrani, a „plave” su praznu mrežu pogodile četiri puta, a mogle su još dva.

U finišu je šansu dobila Vanesa Agović i sa tri majstorska gola ponovo donijela dvocifren višak (26:16) i pokazala da njena slavna majka, Maja Savić, ima dostojnu nasljednicu...

Budućnost - Tiringer 28:19 (17:8)

Podgorica - Dvorana „Morača”. Gledalaca: 2.500. Sudije: Kristijansen i Hansen (Danska). Sedmerci: Budućnost 5 (5), Tiringer 3 (3). Isključenja: Budućnost 8, Tiringer 6 minuta.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA (13 odbrana), Batinović (sedam odbrana), NEAGU 4, Jauković 2 (1), Pletikosić 1, Agović 3, IRMAN 3, Malović, BULATOVIĆ 6 (4), Pavićević 2, Ramusović, NOVOVIĆ 2, AHRUK 1, Raičević 2, LAZOVIĆ 1, Grbić 1.

Tiringer: KRAUZE, Ekerle (11 odbrana), Van de Vil 1, Pintea 3, ŠMELCER 4, NIDERVIZER 2, Agilar 2, Luzumova 3 (3), Engel 1, UET 2, JAKUBIŠOVA, Kjedrovski 1, VOLBOLD, PLANETA.

Bonus video: