Sudar ranjenika

2 komentar(a)
Stefan Čavor, Foto: Savo Prelević
Stefan Čavor, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.11.2016. 10:45h

Sedmica je počela obećanjem selektora Ljubomira Obradovića da rukometaši Crne Gore ne samo da će obezbijediti plasman na Evropsko prvenstvo, već da će na šampionatu u Hrvatskoj pokazati svoje pravo lice.

A lice koje smo poslali u svijet je ružno, jako ružno - u utorak veče, dan nakon tih riječi, Obradović je podnio ostavku zbog upada Stevana Vujovića na trening, koji je doveo i do dolaska Interventne jedinice policije.

U takvoj atmosferi, nepojmljivoj bilo kome van našeg tamnog vilajeta, „lavovi” su se potpuno pogubili. U švedskom Lundu su igrali očajno i izjednačili drugi najteži poraz od obnavljanja nezavisnosti - 36:21. Istovjetnim rezultatom su izgubili od Slovačke u kvalifikacijama za EP 2012. godine, a gore su prošli samo u posljednjem meču šampionata Starog kontinenta u Norveškoj 2008. protiv Poljske (23:39).

"Iskreno, poremetilo nas je to u vezi sa selektorom, u Švedsku smo pošli pometeni, neogranizovani... Doduše, prvih 20 minuta smo odigrali dosta dobro u odbrani, golman je bio odličan, ali nismo držali koncentraciju i ritam do kraja. U drugom poluvremenu smo dozvolili bekovima Švedske da pucaju sa osam metara, a mi smo imali mnogo ishitrenih šuteva, što je rivalu pomoglo da postigne dosta laganih golova iz kontri", ističe Stefan Čavor.

Šansa da se ispravi košmarna sedmica, ipak, postoji. Na njenom kraju, Rade Mijatović i drugovi će večeras (20 časova) dočekati Rusiju u Baru. Pobjeda bi bar donekle izbrisala sve ružne stvari, a poraz bi zapečatio sudbinu talentovanog tima...

"Nadam se da možemo da pobijedimo. Mislim da smo se oporavili od prvog meča i da smo se sa pomoćnikom selektora Davidovićem i sportskim direktorom Kapisodom dobro pripremili za meč. Naravno, teško je igrati poslije ovakvog udarca, ali smo domaćini i nadam se da će dvorana biti posjećena kao i uvijek, da će navijači doći da zajedno vratimo dug Rusima", poručuje ljevoruki Budvanin, koji je baš na utakmici sa Švedskom „proslavio” 22 rođendan.

Obračun u „Topolici” biće čak četvrti ove godine između Crne Gore i Rusije. Selekcija iz najveće zemlje svijeta je sva tri puta slavila ubjedljivo (28:21 na Evropskom prvenstvu u januaru, a u baražu za SP u junu 29:22 i 29:19). Ali, i Rusi su pod imperativom - u Moskvi su senzacionalno izgubili bod od Slovačke, iako su 55 sekundi prije kraja vodili 31:29 i imali napad.

"To je veliko iznenađenje. Rusija je odlična ekipa i minut i po prije kraja je imala tri gola razlike, ali je napravila nekoliko gluposti. Mislim da možemo da je pobijedimo ako budemo imali svoj dan, uz uslov da odigramo mnogo bolje u odbrani nego protiv Švedske. Mnogo nam znači što su sada sa nama Vuko Borozan i Miloš Božović, koji su propustili sva tri meča sa Rusijom. Sa njima i Vaskom Ševaljevićem možemo da 60 minuta pokrijemo bekovske pozicije", zaključio je Čavor.

Bonus video: