Do koliko će brojati "plave"?

Bivši šampion Evrope dominirao u Nordhauzenu, pa se ne postavlja pitanje ko će danas pobijediti
1 komentar(a)
Katarina Bulatović, Foto: ŽRK Budućnost
Katarina Bulatović, Foto: ŽRK Budućnost
Ažurirano: 06.11.2016. 09:12h

Sve iluzije da mogu da šokiraju Budućnost, rukometašicama Tiringera su raspršene u 30 fenomenalnih minuta kaznene ekspedicije Dragana Adžića u Nordhauzenu. Bivši šampion Evrope je dominirao, imao i 11 golova prednosti, pa se pred današnji duel istih rivala u "Morači" (17 časova) ne postavlja pitanje ko će pobijediti. Pitanje je samo sa koliko razlike će „plave” stići do četvrtog trijumfa u nizu...

"Tiringer u prethodnom susretu nije pokazao pravo lice. Zapravo, to mu mi nismo dozvolile, jer smo dobro počele i nametnule svoj ritam. Naš rival ima po dvije odlične rukometašice na svakoj poziciji, ali se nadam da ćemo otvoriti utakmicu kao i prošle sedmice i trijumfovati", jasna je Đurđina Jauković.

Za razliku od ostalih kandidata za tron, Budućnost je po imenima slabija nego lani. Pojačali su se svi - Đer, Vardar, Rostov i aktuelni šampion CSM Bukurešt, a podgorički klub je ostao bez sjajnih krila Radmile Petrović i Majde Mehmedović. Dovedena je samo jedna igračica, ali prava - Brazilka sa španskim pasošem Darli Zokebi de Paula je fenomenalno branila u prva tri kola, pogotovo na gostovanju u Nordhauzenu.

"Možda u odbrani nismo bile na visokom nivou, ali smo iza nas imale veliku podršku od Darli, koja je bila fenomenalna. Nastojaćemo da ispravimo greške koje su se dogodile u Njemačkoj i vjerujem da će sve igračice moći da dobiju šansu", rekla je Katarina Bulatović.

Najiskusnija igračica Budućnosti neće igrati na Evropskom prvenstvu u Švedskoj, gdje će jedan od glavnih aduta biti 19-godišnja Nikšićanka. Ali, mlada bombarderka ne želi da se još opterećuje mečevima u Malmeu.

"Sada razmišljam samo o klubu. Ovo je veliko iskustvo za mene, pogotovo zbog onoga što dolazi u decembru. Svaki meč moram da iskoristim na pravi način. Veoma mi je drago što smo na prethodna dva meča mi mlađe dobile šansu, mada je na posljednjem nismo baš najbolje iskoristile zbog želje da se prikažemo u najboljem svjetlu. Nadam se da ćemo to ispraviti na narednim utakmicama", poručila je Jaukovićeva.

Mogu li pokloni da vrate navijače?

Zbog slabe posjete na nekoliko posljednjih utakmica, uprava Budućnosti je pokrenula akciju preko zvaničnog sajta i Fejsbuk profila kluba da vrati navijače u „Moraču”. Kada su „ispucane” sve druge mogućnosti, u najtrofejnijem crnogorskom klubu su se sjetili da namame gledaoce poklonima.

I Katarina Bulatović je pozvala publiku da dođe u što većem broju „jer je mnogo ljepše igrati kada su pune tribine”. Ubitačni desni bek je pokušao da odgonetne šta je razlog slabije posjete.

"Moguće je da je to zato što „jače” utakmice ne igramo ovdje, već daleko odavde. Mečevi za trofej Lige šampiona su privlačili veliku pažnju, možda su ljudi malo i ljuti zbog toga. Neki bolji protivnik, kao što je Tiringer, mogao bi da izazove publiku da dođe da nas podrži. Možda je i prva utakmica bila u nezgodnom terminu, vidjećemo kako će biti sada", rekla je 32-godišnja rukometašica.

Bonus video: