Adžić: Želimo da igramo čak i brzi centar, iako nijesam bio pristalica toga

"Od prvog treninga nam je bila želja da Budućnost ove sezone igra čak i brzi centar, iako ranije nisam bio pristalica toga.", kazao je Adžić.
1 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.11.2016. 12:58h

Pred početak sezone, mislilo se da će meč sa Tiringerom u Nordhauzenu biti najteži za rukometašice Budućnosti u prvoj fazi Lige šampiona. Ali, velikan evropskog rukometa je držao čas u Njemačkoj i slavio mnogo lakše nego što to pokazuje konačnih 32:26.

Ali, znajući njemački mentalitet, tim Herberta Milera se neće previše obazirati na to, već će pokušati da što više namuči dvostrukog prvaka Evrope prekosjutra (17 časova) u „Morači”.

"Vjerujem da ćemo nastaviti sa dobrom igrom i nivoom koji smo dosegli u Njemačkoj. Bavili smo se stvarima koje moramo da popravimo, jer znamo šta nas sve čeka u sezoni, a ne samo ovog vikenda - poručio je Dragan Adžić na današnjoj konferenciji za medije.

Ko je pratio utakmice „plavih” ove sezone, mogao je da primijeti veliku promjenu u stilu. Igra se mnogo brže, nema više „davljenja” lopte u napadu, a često se „vuče” i brzi centar. Očito je Adžić odlučio da promijeni neke stvari nakon neuspjeha na fajnl-foru Lige šampiona, kao i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Od prvog treninga nam je bila želja da Budućnost ove sezone igra čak i brzi centar, iako ranije nisam bio pristalica toga. Najviše volim kad ne primimo gol, ali se bavimo i tim segmentom. Prvo poluvrijeme sa Tiringerom je bilo čak i iznad nivoa na kojem treniramo, uz sjajnu energiju djevojaka, počev od golmanke Darli do ostalih. Sigurno će to biti naša prepoznatljivost i da će, uz dobar rad i kvalitet koji ova generacija posjeduje, to biti naša prednost kad dođu pravi mečevi".

Dobra stvar je i da djevojke sa klupe, članice nekada sjajne kadetske reprezentacije, dobijaju sve veću šansu.

"One su već duže sa nama i ove sezone na takmičarskim treninzima pokazuju da pristižu i da mogu da se nose sa vrhunskim rukometašicama koje imamo. Ne bismo ni mogli da ubrzamo igru da nemamo takvu rotaciju. Budućnost može da igra 60 minuta u ritmu koji neće odgovarati bilo kom protivniku. Tako treniramo i spremamo se da to da pravi rezultat na proljeće. Siguran sam da će poslije iskustva koje većina mladih igračica stekne na Evropskom prvenstvu biti bliže i konkurentnije starijim djevojkama".

I dok je napad raznovrsniji, poletniji i ubitačniji, „škripi” u odbrani, gdje fali jedan od stubova - Dragana Cvijić, koja će pauzirati do glavne faze.

"Pozicioni napad i tranzicija su bili na jako visokom nivou 30-35 minuta u Njemačkoj, ali je odbrana na sve tri utakmice mogla da bude bolja. Godinama je pozicija 4 bila rezervisana za Draganu Cvijić, koja je na njoj igrala 90 odsto minuta i osjeća se da je nema. Osnovna želja za ovaj meč nam je da bude manje grešaka u pozicionoj odbrani", zaključio je Adžić.

Nedjeljni duel u dvorani Morača počeće u 17 sati.

Bonus video: