Adžić: Imamo kvalitet da idemo do kraja

„Imamo prednost u odnosu na ostale timove zbog iskustva i vjerujem da ćemo biti na višem nivou nego što je to bilo u maju ove godine”, rekao je Adžić
51 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.10.2016. 20:04h

Treći meč u Ligi šampiona, treća pobjeda i najbolje izdanje rukometašica Budućnosti.

Dvostruki prvak Evrope je blistao u Nordhauzenu i savladao Tiringer sa 32:26, mada je moglo da bude i znatno ubedljivije...

„Kao i prethodnih sezona potrebni su nam dueli u Ligi šampiona da dostignemo takmičarski ritam i to smo sada uradili u 3. kolu. Pružili smo najbolje izdanje u sezoni, ali i u duelima protiv Tiringera u Njemačkoj. Raduje me odnos svih djevojaka i osjećaj koji su imale, naročito u prvom poluvremenu, a zadovoljstvo je što su mlade igračice ponovo dobile šansu u nastavku”. rekao je trener „plavih” Dragan Adžić.

Budućnost je u prvom poluvremenu postigla čak 21 gol, od čega su 15 postigli bekovi - Kristina Neagu je šutirala sedam od osam, Katarina Bulatović pet od šest, a Kinga Ahruk tri od tri.

„Trebalo je vremena da se uigramo, jer je Neagu propustila prvi duel u sezoni. U Njemačkoj su sva tri beka bila ujednačena i dala su ključni doprinos da dostignemo visoku razliku već u prvom poluvremenu”.

„I u nastavku su bekovi bili na visokom nivou i mislim da smo na pravom putu da i ove sezone budemo prvi u grupi i da u glavnu rundu prenesemo maksimalan broj bodova. Okrećemo se revanšu protiv Tiringera, a nakon toga nas očekuje ključni duel u borbi za prvu poziciju u grupi protiv Meca u Francuskoj”, kazao je Adžić.

Budućnost je u šampionskoj sezoni 2014/2015. takođe igrala u Nordhauzenu i slavila sa 27:22. Možda je ovaj trijumf najava novog napada na evropski tron.

„Drago mi je da je odnos bio na nivou kao 2. novembra 2014. godine kada smo igrali u Nordhauzenu u šampionskoj sezoni. Igrali smo protiv Tiringera i u sezoni 2011/12, u kojoj smo prvi put postali prvaci Evrope, samo je to bilo u 1. kolu”.

„Ova ekipa može mnogo, a iako nas mnogi vide kao petog favorita za osvajanje trofeja, vjerujem da imamo kvalitet da idemo do kraja i da se ponovo nađemo na finalnom turniru. Ključni su mečevi u četvrtfinalu i kroz grupnu fazu i glavnu rundu treba da dostignemo željeni nivo forme za te okršaje”.

„U prethodne tri sezone smo igrali na finalnom turniru, ukoliko to ponovimo i ove sezone, imamo prednost u odnosu na ostale timove zbog iskustva i vjerujem da ćemo biti na višem nivou nego što je to bilo u maju ove godine”, zaključio je Adžić.

Bonus video: