Zokebi de Paula uništila Tiringer

Brazilka sa španskim pasošem je odbranila 17 šuteva, od kojih su mnogi bili ziceri, a postignutim golom je krunisala sjajnu partiju
73 pregleda 7 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
ŽRK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.10.2016. 14:43h

Demonstracije sile i poruka ostatku Evrope - Budućnost se vratila, opet je mnogo jaka i napašće treću titulu šampiona Starog kontinenta.

Duel sa njemačkim prvakom Tiringerom trebalo je da bude derbi grupe A, meč u kojem će timu Dragana Adžiću biti najteži put do bodova u prvoj fazi. Trebalo je, ali od toga nije bilo ništa, jer su Podgoričanke protutnjale kroz Nordhauzen i slavile sa 32:26, a mogle su i mnogo ubjedljivije, jer su imale i plus 11.

Najveće zasluge za to snosi Darli Zokebi de Paula, Brazilka sa španskim pasošem, koja je po svemu podsjetila na Klaru Voltering.

Ne samo po sličnom, atraktivnom stilu branjenja, već i po načinu kako je uništila izabranice Herberta Milera kao što je nekada radila šest mjeseci mlađa Njemica - 34-godišnjakinja koja je ovog ljeta stigla u Podgoricu je „skidala” zicere kao od šale, savršeno krpila sve rupe u odbrani i dala krila saigračicama, koje su igrale perfektno u napadu.

Sa takvim izdanjem pred protivničkim golom novi pehar će biti blizu, ali defanzivni bedem mora da bude jači, jer neće uvijek Zokebi de Paula imati nezaboravan dan...

Duel u „Vidigsburghaleu” je vrlo brzo riješen. Budućnost je od starta povećavala prednost, pa je Miler tražio dva tajm-auta da razdrma ekipu. Ekscentrični trener je pokušao da napada sa sedam igračica, ali mu se igra bez golmana nije isplatila, jer je Zokebi de Paula u 24. minutu pogodila praznu mrežu za dvocifrenu prednost (17:7).

Kako više nije bilo dilema ko će pobijediti, oba trenera su do kraja isprobala taktičke varijante. Adžić je izvukao izuzetno raspoložene Kristine Neagu i Katarinu Bulatović i dao šansu Đurđini Jauković i Đurđini Malović, kao i njihovim „ispisnicama” Itani Grbić, Dijani Ujkić i Vanesi Agović, dok je Miler čitavo drugo poluvrijeme u napadu forsirao sedam igračica.

Kombinacija ta dva faktora je omogućila Tiringeru da izbjegne katastrofu, mada ni Budućnost nije previše „zapinjala”...

Tiringer - Budućnost 26:32 (11:21)

Nordhauzen - „Vidigsburghale”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Erdogan i Ozdeniz (Turska). Sedmerci: Tiringer 5 (5), Budućnost 3 (2). Isključenja: Tiringer 2, Budućnost 6 minuta.

Tiringer: KRAUZE (devet odbrana i sedmerac), Ekerle (dvije odbrane), Van de Vil 2, Šefkneht, Pintea, ŠMELCER 2, Nidervizer 3, AGILAR, LUZUMOVA 8 (5), ENGEL 3, UET 3, Jakubišova 1, VOLBOLD 1, Planeta 3.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA 1 (17 odbrana), Batinović (četiri odbrane), Ujkić, NEAGU 8, Jauković 4, Pletikosić, Agović 1, IRMAN 2, Malović 1 (1), BULATOVIĆ 6 (1), Ramusović 2, NOVOVIĆ 2, AHRUK 3, Raičević, LAZOVIĆ 1, Grbić 1.

Bonus video: