Ponavlja li se istorija - sve neodoljivo podsjeća na tok šampionske sezone 2014/15.

Podgoričanke su prije dvije godine, kada su kretale u pohod ka tituli, nakon dvije pobjede gostovale u trećem meču. Tada je rival takođe bio njemački prvak
0 komentar(a)
Biljana Pavićević, Foto: Zoran Đurić
Biljana Pavićević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.10.2016. 09:23h

Pretprošle sezone, kada je pokorena Evropa, raspored je išao ovako - otvaranje Lige šampiona u „Morači” sa najjačim rivalom u grupi, Vardarom, potom gostovanje najslabijem suparniku Podravci, a zatim i meč sa Tiringerom u Nordhauzenu.

Da li će moći da se povuče paralela između te i ove sezone? Još je rano reći, jer je finalni turnir tek 13. i 14. maja, ali početni znaci, pogotovo sujevjernima (a takvih je u najtrofejnijem crnogorskom klubu dosta), govore da bi rukometašice Budućnosti mogle do nove titule prvaka Evrope. Jer, Liga šampiona je otvorena pobjedom nad Mecom, prvakom zemlje olimpijskog vicešampiona Francuske, potom nastavljena trijumfom nad nejakim Glasverketom u Norveškoj, a danas (14 časova) tim Dragana Adžića gostuje Tiringeru, koji je prije dvije godine porazila sa 27:22.

Najbolja njemačka ekipa ne bi trebalo da stvori problem „plavima”, jer je prethodnog vikenda izgubila u Mecu 25:18, ali Adžić je poslovično oprezan.

"Očekujemo dobro izdanje Tiringera, ali želimo da nastavimo seriju pobjeda. Znamo da je njemački tim neugodan na svom terenu, jer ima veliku podršku navijača i igra sa velikom energijom. Tiringer sada ima bolji tim nego kada smo se ranije susretali, ali vjerujem da ćemo pokazati da smo dostigli takmičarsku formu. Nastup Milene Raičević je pod znakom pitanja zbog povrede skočnog zgloba. Ona je sa nama u Njemačkoj, ali ćemo nakon treninga na dan utakmice znati koliko može da pomogne ekipi", rekao je trofejni trener.

Trijumf u današnjem meču bi mnogo značio i za nastavak elitnog takmičenja, jer je jasno da će otpasti Glasverket i da će se bodovi osvojeni protiv Tiringera i Meca prenositi u glavnu fazu.

"Duel u Njemačkoj je jedan od ključnih u borbi za prvu poziciju u grupi. Veoma je važno da osvojimo što više bodova u preliminarnoj rundi, kako bismo u što boljoj poziciji dočekali narednu fazu. Dobro smo analizirali Tiringer i vjerujem spremili se na najbolji mogući način", zaključio je Adžić.

Bonus video: