Stefan Čavor potpisao za Veclar

„Ostvario mi se san da zaigram u najjačoj ligi na svijetu i mnogo sam srećan zbog toga, jer je Bundesliga najveća rukometna scena”, rekao je Čavor
262 pregleda 2 komentar(a)
Stefan Čavor, Foto: Www.hsg-wetzlar.de
Stefan Čavor, Foto: Www.hsg-wetzlar.de
Ažurirano: 28.10.2016. 12:01h

Bili su konkurenti za poziciju desnog beka u crnogorskoj reprezentaciji dok Vladan Lipovina nije napustio „lavove” zbog nesporazuma sa selektorom Ljubomirom Obradovićem, a sada će se boriti za mjesto u klubu - Stefan Čavor je novi član Veclara, bundesligaša za koji od novembra 204. igra 23-godišnji Cetinjanin.

Mladi Budvanin, koji za šest dana slavi 22. rođendan, od 2014. je bio u Čurgoju, gdje je prošle sezone bio najbolji strijelac mađarske lige.

S obzirom na to da je imao ugovor do kraja sezone, Veclar je morao da plati obeštećenje.

„Ostvario mi se san da zaigram u najjačoj ligi na svijetu i mnogo sam srećan zbog toga, jer je Bundesliga najveća rukometna scena. Bilo mi je lijepo u Mađarskoj, Čurgoj mi je bio prava odskočna daska, ali tek slijedi ono pravo. Jedva čekam da odigram prvi meč pred domaćim navijačima koji su sjajni”.

„Veclar je veliki klub, u to sam se uvjerio. Odlična je sredina za mladog igrača i nadam se da ću se brzo uklopiti”, kazao je Čavor, koji je potpisao ugovor do kraja sezone, uz mogućnost produžetka saradnje za još godinu.

Mladi desni bek je ponikao u Budvanskoj rivijeri, a zatim je, zajedno sa sugrađaninom i vršnjakom Milošem Božovićem, bio u slavnom Siudad Realu.

Potom je igrao za Celje, a onda i za Čurgoj. Zbog papirologije neće igrati za vikend protiv Rajn Nekar Levena, ali će biti spreman za naredno kolo. U međuvremenu, igraće za reprezentaciju protiv Švedske i Rusije prve mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2018. godine.

Čavor je u njemački klub stigao kao zamjena za Portugalca Žoaoa Feraza, igrača kojeg je oblikovao selektor Crne Gore Obradović dok mu je bio trener u Portu.

„Veoma smo zadovoljni što je Stefan odlučio da nam se pridruži i što smo imali mogućnost da dovedemo tako talentovanog igrača. On nam donosi sve što smo tražili. Sa nepune 22 godine, Stefan već ima izuzetno dobre fizičke predispozicije i može da igra i na centralnoj poziciji u odbrani. Sada mora samo da se uklopi u tim i nadam se da će taj proces ići brzo”, rekao je direktor Veclara Bjern Zajp za klupski sajt.

Bonus video: