Budućnost trijumfalno prošla kroz Dramen

Rukometašice Budućnosti su slavile sa 30:23, iako nisu blistale, pogotovo u prvom poluvremenu...
4 komentar(a)
Đurđina Jauković, Foto: Filip Roganović
Đurđina Jauković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 22.10.2016. 18:23h

Staro je pravilo - najteže je dobiti unaprijed dobijene utakmice. Tako je bilo i protiv Glasverketa, koji su rukometašice Budućnosti savladale sa 30:23, iako nisu blistale, pogotovo u prvom poluvremenu...

Žrijeb za grupnu fazu je omogućio Podgoričankama da laganije uđu u sezonu, bez jurenja forme tokom priprema. A u Dramenu se najbolje vidjelo koliko su “plave” daleko od pravog ritma - nakon 0:3 i 1:4, dozvolile su skromnim Norvežankama da postignu čak pet vezanih golova, o čemu protiv Budućnosti obično mogu da maštaju i znatno bolje ekipe.

Stvari su do velikog odmora, ipak, legle na svoje mjesto, jer je Budućnost jednom serijom 3:0 preokrenula na 7:6, a drugom povela 13:10. Itana Grbić je imala zicer za 30. minutu za 14:10, ali je promašila.

To je jedina gastarbajterka u timu iz Dramena, Islanđanka Birna Berg Haraldsdotir, kaznila svojim šestim golom (drugim iz sedmerca) za više nego pristojnih minus dva na poluvremenu.

Nakon odmora, tim Dragana Adžića je konačno pokazao da ambicije da se domogne fajnl-fora, a onda možda i napadne titulu, imaju pokriće. Četiri uzastopna pogotka, od kojih dva sa igračicom manje, otklonila su sve dileme oko pobjednika. Ako ih je iko, ikada, i postavljao...

Adžić je odlučio da na poluvremenu odmori Kristinu Neagu, a ubrzo je izvukao i Katarinu Bulatović, pa je u postavi bilo pet igračica koje su budućnost i Budućnosti i crnogorske reprezentacije - u bekovskoj liniji su uz Milenu Raičević bile Đurđina Jauković i Đurđina Malović, na lijevom krilu je bila Itana Grbić, na pivotu Ema Ramusović, a “pomagale” su im Neli Irman i Darli Zokebi de Paula.

Imenjakinje iz Nikšića su oduševile - 20-godišnja Malovićeva je sa nekoliko “bombi” pokazala da je teška povreda prošlost, a devet mjeseci mlađa Jaukovićeva je golovima i asistencijama do “ludila” dovodila domaće.

Nekoliko minuta prije kraja je šansu dobila i Vanesa Agović, koja nosi dres sa brojem 14, kao i njena slavna majka Maja Savić, i odmah pogodila mrežu. U 60. minutu je i odlično asistirala za rekodnih plus osam (30:22) Ivoni Pavićević, još jednoj djevojci koja je budućnost i “plavih” i “crvenih”...

Budućnost prva na vječnoj listi

Pobjedom u Dramenu, ŽRK Budućnost je postao klub sa najviše osvojenih bodova u istoriji Lige šampiona, zapravo od sezone 1993/1994, otkada se elitno takmičenje tako zove.

Ovo je bio 204. odigran meč crnogorskog prvaka i 253. bod, čime je prestignut dojučerašnji lider, bečka Hipobanka,

Osmostruki šampion Evrope, koji je polovinu titula osvojio u eri LŠ, uzeo je 252 boda na 198 utakmica. Treći na listi je Đer sa 233 iz 158.

Glasverket - Budućnost 23:30 (11:13)

Dramen - “Dramenshalen”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Vraneš i Veninger (Austrija). Sedmerci: Glasverket 2 (2), Budućnost 3 (3). Isključenja: Glasverket 8, Budućnost 10 minuta. Crveni karton: Andenaes (Glasverket) u 50. minutu.

Glasverket: Rundbraten (osam odbrana), Johanesen (dvije odbrane), Lejpart, Merg 3, Andenaes 1, Bjernsen 2, Haraldsdotir 11 (2), Josendal, Andresen, Narvesen, Kristensen 3, Volf 1, Bronsta, Elertsen, Hovland, Iversen 2.

Budućnost: Zokebi de Paula (11 odbrana), Batinović, Ujkić 1, Neagu 4, Jauković 5, Pletikosić, Agović 1, Irman 4, Malović 3, Bulatović 4 (2), Pavićević 1, Ramusović 2, Novović 1, Ahruk 1, Raičević 2 (1), Grbić 1.

Bonus video: