Vuja više nije trener Zagreba

„Nažalost, nismo imali takav budžet kakav zaslužuje trener poput Vujovića. Zato smo mu i dopustili da vodi reprezentaciju Slovenije i jedno je to vrijeme funkcionisalo, ali sada se vidi koliko je loše bilo to što je ekipa bila bez njega tri mjeseca”, rekao je direktor kluba Anto Ančić
64 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Vujović, Foto: Www.seha-liga.com
Veselin Vujović, Foto: Www.seha-liga.com
Ažurirano: 17.10.2016. 12:05h

Veselin Vujović više nije trener RK Zagreb, objavio je na današnjoj konferenciji za novinare direktor kluba Anto Ančić.

„RK Zagreb i Veselin Vujović sporazumno raskidaju saradnju. Zajedno smo se složili da je to najbolji potez”, rekao je Ančić.

Nakon niza loših rezultata i četiri poraza u četiri utakmice Lige šampiona, „plinari” su na začelju grupe B bez bodova, a u narednom kolu u subotu u „Areni Zagreb” dočekuju Vardar.

„Reći ću ovako: koliko para, toliko muzike. Nažalost, nismo imali takav budžet kakav zaslužuje trener poput Vujovića. Zato smo mu i dopustili da vodi reprezentaciju Slovenije i jedno je to vrijeme funkcionisalo, ali sada se vidi koliko je loše bilo to što je ekipa bila bez njega tri mjeseca kada je otišao na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro”.

„Svjesni da, ako s Vujovićem i izađemo iz krize, on opet odla da voditi Sloveniju i opet bismo se našli u istoj situaciji. Potreban nam je trener koji nam može biti na raspolaganju 24 sata na dan”, zaključio je Ančić.

Sportski direktor Božidar Jović smatra da Vujović nije jedini krivac.

„Trener nije jedini krivac, mislim da dio krivice snose i igrači koji nisu na nivou od prošle sezone, a novim igračima treba vremena da se uklope. Naredne dvije sedmice će ekipu voditi pomoćni trener Andrija Nikolić i njegov stručni štab. Kandidata nemamo, jer je i nas iznenadilo sve ovo”, rekao je Jović.

Vujović je Zagreb vodio dvije i po godine i u prošle dvije sezone Zagreb je igrao polufinale SEHA lige, a oba puta je prošao u četvrtfinale Lige šampiona.

Bonus video: