Adžić: Fajnl-for je cilj, a hoćemo više

"Vjerujem da smo izvukli pouke i da ćemo unaprijediti igru", rekao je Dragan Adžić
87 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.10.2016. 09:16h

Poslije šest mjeseci i pet dana, rukomet se vraća u dvoranu za koji se može reći da je njegova kuća u Crnoj Gori - u „Moraču”.

Na otvaranju nove sezone Lige šampiona, rukometašice Budućnosti će dočekati Mec. Favorit se zna, ne samo u ovom meču. Tim Dragana Adžića bi trebalo da ima lak put do četvrtfinala, a onda kreće pakao...

"Odavno nismo igrali u „Morači”, a sistem Lige šampiona, sa fajnl-forom, udaljava nas od naših navijača u najvažnijim utakmicama. Vjerujem da će to prepoznati i da su se uželjeli pravog, vrhunskog rukometa. Igrati protiv šampiona Francuske, sa nekoliko igračica koje su osvojile olimpijsko srebro, garantuje dobru predstavu. Mec je kroz nekoliko kola u šampionatu došao do takmičarske forme, a mi se sa tim borimo godinama i uvijek smo izlazili dobro na kraj na startu Lige šampiona", rekao je Adžić.

U odnosu na prošlu sezonu nema sjajnih krila Radmile Petrović i Majde Mehmedović, prvu fazu će propustiti Dragana Cvijić, a protiv Meca neće biti ni Biljane Novović (eks Pavićević), koja već danima ima temperaturu. U prelaznom roku se vratila mlada Itana Grbić, a pravo pojačanje je španska golmanka brazilskog porijekla, Darli Zokebi de Paula.

"Itana se vratila da se kod nas formira, a jako smo zadovoljni s onim što je i ljudski i golmanski do sada pružila Darli. Vjerujemo da ćemo na toj poziciji puno dobiti, jer ćemo imati kvalitetan dvojac na golu, te da će se to pozitivno odraziti na broj odbrana Marte i nje.

Cilj je fajnl-for, a u ta dva dana je sve moguće.

"Vjerujem da ćemo neke stvari podići na viši nivo i da će odnos i, prije svega rezultat, biti bolji nego prošle sezone, bez obzira na sve jaču konkurenciju. Fajnl-for je apsolutno cilj, ali kada gledamo kako se ko pojačao, sigurno prednost imaju Đer, Rostov, Vardar, pa i CSM Bukurešt, koji je osvojio Ligu šampiona i doveo nekoliko vrhunskih igračica. Mislim, ipak, da smo konkurentni koliko i prošle sezone. Vjerujem da smo izvukli pouke i da ćemo unaprijediti igru, a sigurno je da će nam put do fajnl-fora biti teži, jer nećemo imati rivala kvaliteta Baja Marea ili Viborga", aludirao je Adžić na kraju na suparnike u četvrtfinalu prošle i pretprošle sezone.

Malo veću šansu bi trebalo da dobiju veoma talentovane juniorke, koje će od naredne sezone nositi igru Budućnosti. Jedna od njih je Đurđina Malović, koja je dugo pauzirala zbog loma noge. Ljevoruka Nikšićanka će se za mjesto u timu boriti sa Katarinom Bulatović.

"Čeka nas veoma zahtjevna ekipa. Što se mene tiče, najvažnije mi je da sam zdrava, sve ostalo će vremenom doći. Moram da dam maksimum i iskoristim svaku šansu koju mi trener pruži. Ne bi trebalo da razmišljam o konkurenciji, već da radim najbolje i da se dokazujem", poručila je Malovićeva.

Milena proziva „varvare”: Za klub se navija iz ljubavi, a ne drugih razloga

Nova kapitenka Budućnosti Milena Raičević je vrlo direktno prozvala najvatrenije pristalice kluba, „varvare”, kojima je poručila da zaslužuju bolju podršku nego lani.

"Početak je sezone, naša prva utakmica u „Morači”, koju smo dugo iščekivale, jer je mnogo prošlo otkada smo posljednji put igrale ovdje. Nadam se da će navijači doći da nas podrže, jer dugo nismo igrale kući. Prije svega mislim na „varvare”, koji se prošle sezone nisu proslavili. Nadam se da će konačno doći na naše utakmice, jer se za ovaj klub navija iz ljubavi, a ne iz nekih drugih razloga. Iskrena sam, u ovom klubu sam 16 godina i znam kako su navijali i dolazili ranije, zbog čega nisam bila srećna prošle sezone. Očekivala sam da će dolaziti u većem broju", rekla je Raičevićeva.

Bojiš li se da će ti zviždati?

"Ako im to znači, slobodno. Samo sam rekla šta osjećam, jer sam dugo tu".

Bonus video: