Irman: Lako ćemo riješiti prvi meč

"Mec nema ni približan kvalitet koji mi imamo, ali je bolje da pričamo na terenu", rekla je slovenačka reprezentativka
89 pregleda 0 komentar(a)
Neli Irman, Foto: Filip Roganović
Neli Irman, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.10.2016. 11:20h

Pedeset šesto izdanje najkvalitetnijeg klupskog takmičenja za rukometašice počinje večeras u Skoplju, gdje Vardar Jovanke Radičević i Andree Klikovac dočekuje Ferencvaroš.

Dan kasnije, u „Morači” će novu odiseju u Ligi šampiona. 22. zaredom, početi Budućnost duelom sa francuskim Mecom (17 časova).

Tim koji u maju u Budimpešti nije odbranio titulu prvaka Evrope kreće u pohod ka trećoj tituli.

Biće znatno teže, rivali su jači nego lani, ali niko ne smije da otpiše tim Dragana Adžića, jer najveći favoriti, što je ovog puta Đer, ne podižu pehare uvijek. Uostalom, prije pet mjeseci se na krov Starog kontinenta popela ekipa koju niko nije očekivao na tronu, CSM Bukurešt...

"Svi su se pojačali, svjesna sam toga, ali otkad sam došla u Budućnost vjerujem u ovaj sistem i mislim da imamo pobjedničku ekipu i duh. Eto, prošle sezone je titulu uzela ekipa o kojoj niko razmišljao, što pokazuje da su male razlike i da je sve moguće. Sto odsto vjerujem da možemo da se borimo za pehar, zato sam i ostala", jasna je Neli Irman.

Slovenačka reprezentativka je pretposljednjeg dana prošle godine dogovorila saradnju sa Budućnosti, iako je planirala da završi karijeru.

Tada je došla umjesto Radmile Petrović, koja se nakratko vratila na teren prije nego što je ovog ljeta prekinula karijeru, a sada će biti prvi izbor na desnom krilu ispred Dijane Ujkić.

"Ništa nije drugačije nego prošle sezone, jer sam i tada došla kada Rade nije bilo. Ušla sam u sistem, ali mi sada malo veća odgovornost, jer je tu mlada djevojka iza mene. Moram što brže da naučim sve iz sistema, vidjećemo na utakmicama kako mi ide".

Budućnost, osim sa Mecom, igra sa njemačkim Tiringerom i norveškim Glasverketom. U glavnoj fazi se tri ekipe sudaraju sa timovima iz grupe B, u kojoj su Vardar, ruska Astrahanočka, mađarski Ferencvaroš i njemački Lajpcig. U toj konkurenciji je jasno da četvrtfinale ne može da izmakne, ali će posljednja stepenica ka fajnl-foru biti veoma teška. Zasad je u mislima, ipak, samo ekipa za koju brani Marina Rajčić.

"Kada god sam igrala u Ligi šampiona, uvijek sam nalijetala na Mec. Ekipa je dugo zajedno, lijepo igra, brzo, ima agilne tamnopute igračice... Odlično poznajem Anu Gros, koja je glavna igračica tog tima. Mec, ipak, nema ni približan kvalitet koji mi imamo, mislim da ćemo lako da riješimo prvi meč. Ali, bolje je da pričamo na terenu", napomenula je bivša igračica Krima.

Bonus video: