Obradović ga pozvao, Simić odbio da dođe

Nismo našli zajednički jezik i još se neću vratiti - rekao je Simić
142 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Simić, Foto: Ifkkristianstad.se
Nebojša Simić, Foto: Ifkkristianstad.se
Ažurirano: 14.10.2016. 18:32h

Uporno je Ljubomir Obradović odbijao da zovne Nebojšu Simića u reprezentaciju Crne Gore, ali je napokon popustio.

Odlučio je da mu naknadno uputi poziv za duele sa Švedskom 3. novembra i Rusijom tri dana kasnije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, da vrati 23-godišnjeg Baranina u redove „lavova”, ali je dobio neočekivan odgovor - momak koji je oduševio u prva tri kola Lige šampiona je odbio poziv da se vrati u nacionalni tim!

Simić je objasnio zbog čega se neće odazvati Obradoviću.

„Dobio sam poziv van glavnog spiska za ove pripreme. Tražio sam da selektor Obradović lično priča sa mnom, jer mi je poziv uručio Petar Kapisoda. Nedugo zatim selektor me je pozvao. Imao sam mnoga pitanja, jer me je poziv zatekao nespremnog, zato što me nije bilo na prvobitnom spisku i zbog mog 'posta' koji traje preko dvije godine. Nismo našli zajednički jezik i nažalost se još neću vratiti u reprezentaciju. Sve najbolje želim momcima i da se bore kao uvijek, a ja sam spreman u budućnosti, pod nekim drugim okolnostima, da se priključim”, napisao je Simić u izjavi za medije.

Na pitanje da li to znači neće igrati dok je Obradović selektor, čuvar mreže švedskog prvaka Kristijanstada je za „Vijesti” odgovorio:

„Ne znam, sve je moguće”.

Simić je sa „lavovima” nastupao na Svjetskom prvenstvu 2013. u Španiji i šampionatu Starog kontinenta u Danskoj godinu kasnije, kada je selektor bio Zoran Kastratović, a trener golmana njegov otac Goran.

Obradović je naslijedio Kastratovića nakon čuvene afere sa pobunom igrača poslije EP i uvrstio Simića na spisak za baraž za SP protiv Bjelorusije, ali ga od tog juna 2014. nije bilo na spisku.

Prednost su imali Rade Mijatović i Mile Mijušković, kasnije i Radivoje Ristanović, a mladi Baranin nije dobijao šansu, iako je bio jedini Crnogorac u Ligi šampiona.

Zbog toga je u jednom trenutku izgubio živce i prozvao Obradovića da ne sastavlja spisak.

Profesor je nakon toga jasno poručio da ga neće zvati dok se ne izvini, ali je progutao knedlu i golmana koji je zadivio Evropu odbranama protiv Vardara i Dinama u Ligi šampiona pozvao da se vrati u tim kojem po svemu pripada. Nažalost, uzaludno...

Bonus video: