Dobar start nove ekipe

Jeste da Makedonija nije u vrhu, samim tim ni pravi reper, ali je za tim u kojem su ubjedljivo najiskusnije Milena Raičević i Majda Mehmedović konačnih 31:24 pravi podstrek za mnogo veća iskušenja
153 pregleda 2 komentar(a)
Bobana Klikovac, Foto: Filip Roganović
Bobana Klikovac, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.10.2016. 20:12h

Nova era je počela trijumfom koji budi nadu da i ova generacija crnogorske rukometne reprezentacije može da dostigne visine makar slične onoj zlatnoj iz 2012. godine.

Jeste da Makedonija nije u vrhu, samim tim ni pravi reper, ali je za tim u kojem su ubjedljivo najiskusnije Milena Raičević i Majda Mehmedović konačnih 31:24 pravi podstrek za mnogo veća iskušenja.

A njih će na putu građenja novog tima biti napretek, jer se vidjelo da ima dosta rupa koje bi trebalo pokriti...

Makedonke su na startu nekoliko puta imale minimalnu prednost, da bi nakon serije 5:0 i vođstva "lavica" 8:4 Sime Simevski bio prinuđen da zatraži tajm-aut.

Gošće su nekoliko puta prišle na minus jedan, ali je sa novih pet golova u nizu ekipa novog-starog selektora Dragana Adžića povela 15:9.

U nastavku je razlika dostigla rekordnih plus devet (22:13), i to nakon što su po dva gola postigle Dijana Ujkić i Đurđina Jauković (po jedan sa igračicom manje).

Zbog zadovoljstva visokim vođstvom, ali i činjenice da je Adžić redom sa terena izvlačio nosioce igre, Makedonke su došle do daha i izbjegle poraz dvocifrenom razlikom.

Najveću minutažu je imala Ujkićeva, koja je bila jedino desno krilo (Sanja Premović sjedjela na klupi u papučama), što je iskoristila da bude najefikasnija sa sedam golova.

Po četiri puta su mrežu tresle Bobana Klikovac, Mehmedovićeva i Raičevićeva, koja je odlično i razigravala ekipu...

Iste ekipe će igrati i sjutra veče (18.30) u SC "Morača".

Crna Gora - Makedonija 31:24 (15:10)

Podgorica - Univerzitetska dvorana. Gledalaca: 150. Sudije: Vujačić i Kaluđerović (Crna Gora). Sedmerci: Makedonija 3 (2). Isključenja: Crna Gora 4, Makedonija 2 minuta.

Crna Gora: RAJČIĆ (10 odbrana i sedmerac), Nenezić (dvije odbrane), UJKIĆ 7, RAIČEVIĆ 4, Premović, Klikovac 4, Pavićević, LAZOVIĆ 2, JAUKOVIĆ 3, Tošković 2, MALOVIĆ 3, Despotović, MEHMEDOVIĆ 4, Agović 2.

Makedonija: PETKOVSKA (pet odbrana), Serafimovska (šest odbrana), Belmezova, Stojanovska, Gakidova 1, Mitrova 1, Dabevska, Beleska 1 (1), Despodovska 1, NOLEVSKA 4 (1), GJORGIJEVSKA 2, NIKOLIĆ, KERAMIČIJEVA 9, JOVANOVSKA 1, Miševska, LIVRINIĆ 1, Sazdovska 3.

Bonus video: