Finalni turnir u Crnoj Gori, Rukometna akademija „Đukanović” sa dva tima

128 pregleda 2 komentar(a)
Goran Đukanović, Foto: Privatna arhiva
Goran Đukanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.09.2016. 08:14h

U Dubrovniku je održan sastanak članova Regionalne lige za mlade i predsjednika klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Na sastanku je sumirana prošla sezona i ocijenjena je kao vrlo uspješna, uz konstataciju da je osnivanje lige 2014. godine bio pun pogodak i velika stvar za dječake 2000. godište i mlađe .

Dobili su veliki broj međunarodnih utakmica koje, pored domaćeg prvenstva koje ekipe igraju u svojim državama, omogucava veliki prostor za socijalizaciju i napredak mladih rukometaša.

Rukometna akademija Đukanović, kao jedan od osnivača Regionalne lige, nastupa i ove treće sezone sa dvije ekipe, iz Podgorice i Tuzi.

Ekipa Metković, koja je dala veliki broj hrvatskih reprezentativaca nastupa takođe sa dvije ekipe.

Nastupiće još ekipe iz Dubrovnika, Korčule, Nikšića, Trebinja, Stoca i Mostara.

"Liga je vrlo uspješna, ne postoji nigdje u Evropi u ovakvom okviru i daje mladim igračima veliku šansu za napredak i socijalizaciju. Prve sezone finalni turnir je bio u Crnoj Gori, druge u Metkoviću, a ove na naše zadovoljstvo opet će domaćin biti Crna Gora. Već su krenule ovakve lige na našu inicijativu na prostorima država regiona, od ove sezone kreće i liga u kojoj će biti Metaloplastika i klubovi iz Srbije. Takđje planiramo i vec smo napravili dogovor za centralni dio Hrvatske, Srbije, Sloveniju, Makedoniju i Italiju", kazao je Goran Đukanović, predsjednik Rukometne akademije Đukanović.

Bonus video: