Kandidati gradonačelnik, bivša ministarka i prvi predsjednik

Predloženi su Zorica Kovačević, Aleksandar Bogdanović i Zoran Radojičić
144 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Zorica Kovačević, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Aleksandar Bogdanović, Zorica Kovačević, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Ažurirano: 09.09.2016. 17:33h

Rok za prijavu kandidata za predsjednika Rukometnog saveza Crne Gore je istekao danas u podne. Predloženi su Zorica Kovačević, Aleksandar Bogdanović i Zoran Radojičić.

Kovačevićeva je bivša rukometašica i članica Glavnog odbora DPS-a. Dugo godina je vodila Dom zdravlja u Danilovgradu, gdje je ostvarila odlične poslovne rezultate, a do ulaska opozicije u Vladu Crne Gore je bila ministarka rada i socijalnog staranja.

Na tom mjestu je, zanimljivo, zamijenila Predraga Boškovića, koji je odlučio da napusti funkciju prvog čovjeka RSCG, jer se kandidovao za potpredsjednika Evropske rukometne federacije (EHF).

Godinama je članica Upravnog odbora RSCG, a za predsjednika ju je predložio Muški rukometni klub Danilovgrad.

Zanimljivo, RK Prvi as iz Bara je predložio da Kovačevićeva bude predsjednica Skupštine RSCG, a da Radojičić napusti tu fotelju i vrati se na funkciju koju je prvi obavljao od obnavljanja nezavisnosti.

Bogdanović je gradonačelnik Cetinja i član Glavnog odbora DPS-a, kao i Kovačevićeva, a bio je i član Upravnog odbora RSCG. Njega je predložio RK Lovćen, klub koji je u vlasništvu Prijestonice.

Radojičić je bio predjednik Rukometne zajednice Srbije i Crne Gore, kao i prvi čovjek RSCG od obnavljanja nezavisnosti do 2009. godine, kada ga je na tom mjestu naslijedio Miodrag Ivanović.

Od tada je, kao čovjek od povjerenja dotadašnjeg predsjednika Skupštine RSCG Branimira Gvozdenovića, prešao na drugu po važnosti funkciju u crnogorskom rukometu.

Nekadašnji rukometaš i trener Mornara je bio nekoliko puta suspendovan zbog udaranja sudija, ali mu to nije smetalo da bude predsjednik Disciplinske komisije IHF na olimpijskim igrama u Londonu i Rio de Žaneiru, kao i na svjetskim prvenstvima za žene u Brazilu 2011. i muškarce u Španiji 2013.

Za nasljednika ga je prvi predložio odlazeći predsjednik Bošković na sjednici UO, a zvaničnu kandidaturu su podnijeli barski klubovi Mornar i Prvi as. U rukometnim krugovima se pominje da je njegov povratak već završena stvar...

Izborna skupština je zakazana za 24. septembar. Da bi moglo da se glasa za njih, Kovačevićeva, Bogdanović i Radojičić moraju da potpišu da prihvataju kandidaturu. Krajnji rok za to je srijeda, 14. septembar u podne.

Bonus video: