Dragan Adžić kandidat za selektora Srbije

Adžić je prije tri godine u razgovoru za “Novosti” na pitanje da li bi, ukoliko se ukaže prilika, sjeo na klupu ženske reprezentacije Srbije nedvosmisleno odgovorio: “U slučaju da se to desi, to bi za mene bio veliki izazov i prišao bih mu bez ikakvih predrasuda”.
57 pregleda 38 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Reuters
Dragan Adžić, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.08.2016. 17:05h

Dragan Adžić biće najozbiljniji kandidat da postane selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, javila je TV Vijesti.

Adžić će biti prvi izbor Božidara Đurkovića, sadašnjeg generalnog sekretara Rukometnog saveza Srbije, te kandidata za predsjednika te organizacije.

Đurković ima velike šanse da postane predsjednik, jer ovih dana dobija apsolutnu podršku srpske rukometne javnosti i legendi, poput Branislava Pokrajca.

Adžić, koji je na klupi Budućnosti i kao selektor Crne Gore, stekao status jednog od najboljih evropskih trenera, biće njegov veliki adut u procesu oporavka ženskog rukometa u Srbiji.

Adžić bi, smatraju u Srbiji, mogao da konačno okupi najbolji tim, u kome odavno nema prvih zvijezda Andree Lekić, Sanje Damnjanović, Katarine Tomašević i Dragane Cvijić, koje ne igraju za nacionalni tim zbog sukoba sa nekadašnjim selektorom Boškovićem, a koje aktuelna selektorka Dragica Đurić nije ni zvala na utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

I bez njih, Srbija se plasirala u završnicu.

Ostaje, međutim, pitanje da li će Adžić prihvatiti nesumnjivo veliki i novi izazov, s obzirom na to da je dugo radio dva posla i da je umoran od toga, što je priznao saopštavajući da odlazi sa funkcije selektora Crne Gore nakon Olimpijskih igara u Riju.

Adžić se čak dvoumi da li da se nakon naredne sezone na klupi Budućnosti potpuno posveti radu sa mlađim igračicama, u okviru rukometne škole koju planira da otvori.

Možda mu je, ipak, prije svega potreban novi izazov u karijeri, što je potpuno normalno s obzirom na reputaciju i uspjehe koje je postizao i u klubu i sa nacionalnom timom.

On je u razgovoru za beogradske “Novosti”, nakon osvajanja titule prvaka Evrope sa našom selekcijom, na pitanje da li bi, ukoliko se ukaže prilika, sjeo na klupu ženske reprezentacije Srbije nedvosmisleno odgovorio:

“U slučaju da se to desi, to bi za mene bio veliki izazov i prišao bih mu bez ikakvih predrasuda”, rekao je tada Adžić.

Bonus video: