Uigravanje u Ljubljani pa pripreme u Baru

1 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Zrkb.me
Rukometašice Budućnosti, Foto: Zrkb.me
Ažurirano: 29.08.2016. 21:43h

Gotovo mjesec kasnije nego obično, rukometašice Budućnosti su počele pripreme za novu sezonu. Duga ljetnja pauza, prouzrokovana Olimpijskim igrama, ne bi trebalo da ostavi previše traga, jer je većina glavnih igračica nastupala u Riju.

Za Dragana Adžića će problem, međutim, biti kako da natjera igračice da zaborave na neuspjeh u Brazilu. Naime, ni Crna Gora ni Rumunija nisu prošle grupu, a pet igračica iz te dvije reprezentacije bi trebalo da budu u startnoj postavi Budućnosti - Crnogorke Katarina Bulatović, Milena Raičević, Biljana Novović (do nedjelje Pavićević) i Suzana Lazović, te Rumunka Kristina Neagu.

“Plave” su večeras odradile prvi trening, sjutra i u četvrtak će po jedan, a u srijedu dva. U petak putuju u Ljubljanu, gdje će istog dana igrati sa danskim Odenzeom, a za subotu i nedjelju su zakazani dueli sa Krimom.

Slovenačka turneja se završava u ponedjeljak sa dva zajednička treninga sa prvakom Slovenije, koji se priprema za kvalifikacije za Ligu šampiona.

Od 7. do 11. septembra, Adžić i njegove izabranice će raditi u Univerzitetskoj sali u Podgorici, a onda slijede paklene pripreme u Baru od 12. do 18. septembra.

Sezona počinje 15. oktobra, kada će Budućnost na startu Lige šampiona dočekati Mec. Rivali u grupi A su i Tiringer pobjednik kvalifikacionog turnira na kojem će učestvovati norveški Glasverket, hrvatska Podravka, holandski Serkodak Dalfsen i Jenimahale iz Ankare.

Budućnost su tokom ljeta napustile Majda Mehmedović (CSM Bukurešt) i Radmila Petrović (prekinula bavljenje rukometom). Stigla je Brazilka koja brani za Španiju, Darli Zokebi de Paula, a iz Vardara se u matični klub vratilo lijevo krilo Itana Grbić.

Pripreme će propustiti Dragana Cvijić, koja je četvrti put operisala koljeno i trebalo bi da bude u pogonu od kraja oktobra ili početka novembra.

Došlo je i do promjena u stručnom štabu, pa je dosadašnja sportska direktorica Bojana Popović pomoćni trener, a Vlatko Đonović će biti zadužen samo za rad sa golmanima.

Iako to niko ne želi javno da kaže, cilj Budućnosti i ove sezone je titula u Ligi šampiona. U maju je izmakla, iako su “plave” kao favoritkinje otišle u Budimpeštu.

Bonus video: