Dobili smo puno s ove tri utakmice

Vidjeli smo da možemo da igramo sa kvalitetnim ekipama, koje su ispred nas 10-15 dana po rukometnim treninzima - kaže selektor
50 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.07.2016. 10:35h

Dvije pobjede nakon preokreta kao potvrda čuvenog inata i ubjedljiv poraz na kraju, kada su glavne snage dobile odmor - epilog je učešća rukometašica Crne Gore na turniru u Ajndhovenu.

U jedinim pripremnim mečevima za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, „lavice” su pokazale nekoliko lica.

Protiv Rusije i Švedske su potvrdile da mogu da se vrate iz velikog minusa, da za njih nema izgubljene situacije, ali je sjenka na to bačena u duelu sa Holandijom.

Umorne izabranice Dragana Adžića nisu mogle da se nose sa rastrčanim „lalama”, koje su bile agresivnije u odbrani i ubjedljivo trijumfovale (23:13).

Doduše, Bojana Popović je bila pošteđena napora, Katarina Bulatović i Milena Raičević su završile utakmicu u 34. minutu, ubrzo nakon njih i startna krila, a i tim je u Holandiju otišao odmah nakon bazičnih priprema u Kolašinu.

„Generalno je dobar utisak. Dobili smo puno sa tri utakmice u ovoj fazi, provjerili kako nova pravila koriste rivali, a i vratili smo se zdravi, što je najvažnije. Sve djevojke su dobile šansu, a u posljednjem meču je prostor imala i Suzana Lazović, koja je imala problema sa stomačnim virusom”.

„Vidjeli smo da možemo da igramo sa kvalitetnim ekipama, koje su ispred nas 10-15 dana po rukometnim treninzima. Imamo još vremena da ispravimo neke stvari, a neke da uigramo do početka Olimpijskih igara”.

„U Riju nas čekaju izuzetno teške utakmice, jer je Španija na turniru u Norveškoj dobila Francusku sa četiri gola razlike, a domaće su bile veoma ubjedljive protiv Rumunije”, napominje Adžić.

U „Areni budućnosti” u Bara da Tižuki, kvartu Rio de Žaneira, prvi put na velikim takmičenjima u seniorskoj konkurenciji će „debitovati” nova pravila, koja su na snazi od 1. jula.

„Lavice” su počele da se privikavaju na njih, jer su u Ajndhovenu u situacijama sa igračicom manje napadale bez golmanke, sa standardnom šestorkom.

To je dobro funkcionisalo protiv Rusije i Švedske, ali su Holanđanke kažnjavale spore izmjene. Gol je postigla i golmanka Jasmina Janković, a Marina Rajčić jednom nije stigla da se vrati i spriječi pogodak Anđele Malestajn iz kontre.

„Imali smo problem sa vraćanjem u odbranu, ali imamo vremena da to ispravimo. Sve ekipe koriste novo pravilo kod isključenja da izvuku golmana iz igre, a moramo da obratimo posebnu pažnju na pasivni napad”.

„Sudije sada kada dignu ruku jave da će dozvoliti šest dodavanja i s tim moramo da budemo veoma pažljivi. Neophodna je maksimalna koncentracija, jer će arbitri oduzimati loptu i u čistoj gol-šansi, ako u pitanju bude sedmo dodavanje”, upozorava selektor Crne Gore.

U Ajndhovenu je prvi put poslije skoro četiri godine utakmicu odigrala Bojana Popović i protiv Rusije i Švedske pokazala da će biti adut „lavica” u Riju.

„Bojana je dugo pauzirala, ali je odlično izdržala napore. Odigrala je dvije utakmice, a u prvoj je bila više na terenu nego što je planirano zbog ranog isključenja Milene Raičević. Njena lucidnost i kreativnost će nam mnogo koristiti u Brazilu”, zaključio je Adžić.

Bonus video: