Adžić sjutra predaje spisak za Rio

„Iskakanje Eme Ramusović nas je dosta poremetilo, ali ću u subotu odrediti kojih je to 14 plus jedna igračica”, nagovijestio je Adžić
110 pregleda 5 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Dragan Adžić, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Ažurirano: 15.07.2016. 12:04h

Tridesetak stepenica od dvorane u Kolašinu do hotela „Bjanka” djelovale su duge, preduge rukometašicama Crne Gore.

Nakon izuzetno napornog treninga pod komandom slovenačkog stručnjaka za kondiciju, Marka Mraka, nije im bilo nimalo lako da se popnu do hotela

Upale mišića su za bazične pripreme ustaljena pojava, ali se između redova moglo čuti da djevojkama nikada nije bilo ovako teško.

Niko se, ipak, ne žali, jer veći motiv za naporan rad od odlaska na Olimpijske igre nije potreban. Kada se pomene Rio de Žaneiro, sve muke se zaborave...

„Djevojke su odlično odradile individualni program prije zajedničkog rada, to se vidjelo u ovom mikrociklusu, koji je najzahtjevniji. Nije bilo samo Eme Ramusović, a sve ostale su djevojke su spremne. Imamo odlične uslove u Kolašinu, i kada su u pitanju hotel i sala, ali i nadmorska visina, koja najviše odgovara za ovaj dio priprema”, ističe Dragan Adžić.

Na pripremama su i dvije igračice za koje se prije dva mjeseca nije ni mislilo da će biti u konkurenciji. A, kako sada stvari stoje, i Marija Jovanović i Bojana Popović će ići u Brazil.

„Mara je prvi put izašla na parket 4. jula u ‘Morači’, ali iz dana u dan napreduje. Pravi vrlo vidne pomake i biće, vjerujem, spremna za završnu fazu Olimpijskih igara. Bojana je odlično radila kompletan period, mada se četiri godine neigranja u rukometu moraju odraziti. Njeno prisustvo i učinak će sigurno biti na dobrobit svih, a kao neko ko ima najveću kreaciju biće vrlo upotrebljiva kada budemo napadali bez golmana”, dodaje selektor.

Adžić mora da pošalje konačni spisak do 19. jula, ali će to uraditi već sjutra. I biće na mukama kao nikada do sada, jer konkurencija nikada nije bila jača, a i manje igračica može da vodi nego na prvenstva svijeta i Evrope.

„Iskakanje Eme Ramusović nas je dosta poremetilo, ali ću u subotu odrediti kojih je to 14 plus jedna igračica. Nazire se tim, ali je svaki dan naporan i tek ćemo kada u subotu završimo našu utakmicu na dva gola odlučiti ko će biti na spisku”, zaključio je Adžić, koji je najavio da na turnir u Ajndhoven neće voditi Jovanovićevu (ostaje da radi sa trenerom iz Beograda) i treću golmanku Anu Rajković.

Pripreme u Kolašinu odlično podnosi Suzana Lazović. Jedna od najboljih odbrambenih igračica svijeta i prvi pivot „lavica” je bila van terena od 15. januara, kada je operisala koljeno.

„Trčala sam uzbrdo, izdržala intervale, što je bilo najkritičnije. Koljeno mi je u odličnom stanju zahvaljujući Nemanji Rašoviću i planu koji mi je dao Gvozden Bulatović”, ističe 24-godišnja Podgoričanka.

Lazovićeva je ubijeđena da će prisustvo dva sjajna beka biti veliki plus za tim.

„Vjerujem da će Mara uspjeti da se oporavi i da će na Olimpijskim igrama biti kakva je uvijek na svim utakmicama reprezentacije. Od velikog je značaja i da Bojana bude sa nama. Njenih pet minuta savjeta je dovoljno, a ne 60 minuta igre”.

Da li si uzbuđena zbog odlaska na Olimpijske igre?

„Kada sam prvi put išla na OI, nisam ni bila svjesna toga. Sada znam koliko nam je značio London i uzbuđenje raste kako se bliži odlazak u Rio. Želimo opet da pokažemo da mala Crna Gora ima veliko srce”.

Vjeruješ li da možete da ponovite ili nadmašite uspjeh iz Londona?

„Na nama je samo da damo maksimum i sigurna sam da ćemo sve iznenaditi”, poručila je Lazovićeva.

Bonus video: