Vuk Milošević potpisao za Politehniku

Navodi se da je Milošević potpisao ugovor na dvije godine.
236 pregleda 0 komentar(a)
Vuk Milošević, Foto: Facebook
Vuk Milošević, Foto: Facebook
Ažurirano: 13.07.2016. 14:11h

Crnogorski rukometaš, Vuk Milošević, karijeru će nastaviti u Politehnici Temišvar, saopšteno je iz rumunskog kluba. Navodi se da je Milošević potpisao ugovor na dvije godine.

Nekadašnji juniorski reprezentativac Crne Gore pojačao je klub čiji je šef stručnog štaba Pero Milošević, prvi selektor muške reprezentacije u nezavisnoj državi. Trofejni stručnjak nedavno je produžio ugovor do 2019. godine.

Vuk Milošević je u Crnoj Gori igrao za Lovćen i u dva navrata za Budvansku rivijeru. Bio je član katarske Al Garafe, u Španiji nosio je dres Teukre, Alhesirasa, Badahose i Kuenke, a u Italiji ekipe Terama (u sezoni 2012/2013 bio prvi strjelac lige sa 188 golova) i Fondija. Prošlu sezonu proveo je u turskom Niluferu iz Burse, sa kojim je bio šesti u prvenstvu.

Politehniku je, prije Miloševića, pojačao i bivši crnogorski reprezentativac Marko Simović.

Desni bek potpisao jednogodišnji ugovor, a protekle dvije sezone je igrao takođe u Rumuniji, za CSM Bukurešt. On je karijeru počeo u rukometnoj školi Pera Miloševića, u Budvi.

Igrao je i za Budvansku rivijeru, Vardar (tri titule i četiri Kupa Makedonije, te trofej u SEHA ligi), katarski Al Ahli i turski Ankaraspor, odakle se prije dvije sezone preselio u Bukurešt.

Reprezentativnu karijeru počeo je u juniorskoj selekciji Makedonije, a u dresu Crne Gore nastupio je na Svjetskom prvenstvu u Španiji 2013. godine i šampionatu Evrope u Danskoj 2014.

Vuk Milošević i Marko Simović su povećali crnogorsku koloniju u Politehnici, jer su, osim trenera Pera Miloševića , članovi tog kluba Marko Pejović i Marko Lasica (produžili ugovor do 2018. godine).

Ugovor na dvije sezone sa Politehnikom produžio je i Makedonac Zlatko Daskaloski, bivši golman Lovćena.

Politehnika je prošle sezone zauzela treće mjesto u prvenstvu Rumunije.

Bonus video: