Obradović: Nastavljamo dalje, čekamo da se oporave momci

"Lipovina? Da sam ja bilo kog igrača odstranio, onda bih mogao da vam obrazlažem. Kada igrač sam napusti, morate njega da pitate zašto je to uradio", rekao je Obradović
3 komentar(a)
Ljubomir Obradović, Foto: Savo Prelević
Ljubomir Obradović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.06.2016. 18:58h

Selektor Ljubomir Obradović je nakon meča bio ljut zbog igre, ali je najavio da će nastaviti da vodi reprezentaciju. Prva akcija je u novembru, kada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

"Opet smo na početku smo bili dekoncentrisani, primili dosta lakih golova, pa su Rusi od starta kontrolisali utakmicu. Mora da se napravi analiza svega što je bilo, očekujemo da se oporave momci koji su bili povrijeđeni i da nastavimo dalje".

Da li ćete pričati sa Lipovinom da se vrati u reprezentaciju?

"Rekao sam vam i juče, moraćete to njega da pitate. Da sam ja bilo kog igrača odstranio, onda bih mogao da vam obrazlažem. Kada igrač sam napusti, morate njega da pitate zašto je to uradio".

Hoćete li zvati Vujovića i Simića?

"Zavisi od igara koje budu pružali".

Nemanja Grbović je, razumljivo, bio razočaran.

"Teško je reći u čemu je problem. Nadam se da će se to promijeniti i da ćemo bolje igrati u budućnosti. Pokušali smo, ali nismo mogli ništa. Čestitke Rusima, bili su bolji u oba meča. Ovo je veliki udarac za nas, ali se nadam da ćemo u novembru u kvalifikacijama biti bolji", rekao je 26-godišnji pivot.

Zbog čega si teško primao loptu na obje utakmice?

"Nije bilo ni do bekova, ni do mene. Jednostavno, dobro su me čuvali. Visoki su i nije bilo potrebe da toliko izlaze na bekove, pa nije bilo prostora za mene".

Lijevo krilo Rusije Timur Dibirov je na našem jeziku prokomentarisao dvomeč sa „lavovima”.

"Nisam očekivao ovakvu utakmicu u Baru, jer znam kako balkanske ekipe igraju kući. Rekao sam saigračima da će biti teško, ali se slažem sa našim selektorom koji je rekao da su posljednja dva minuta u Moskvi riješila baraž. Ne bi bilo isto da smo ovdje došli sa tri ili četiri gola prednosti. Imali smo sreće", rekao je igrač skopskog Vardara.

Dibirov je poručio da je njegovom timu posao bio olakšan, jer Crna Gora nije imala dva najbolja beka.

"Nije bilo Borozana i Lipovine, koji su po meni najbolji bekovi Crne Gore. Kada sa njima u sredinu stane Ševaljević, to je odlična spoljnja linija. Znam da Vuko nije igrao zbog povrede, ali mi nije jasno zašto nije bilo Vladana", zaključio je Dibirov.

Bonus video: