Lipovina napustio reprezentaciju nakon svađe sa Obradovićem

Kako „Vijesti“ saznaju, desni bek njemačkog Veclara se posvađao sa selektorom Ljubomirom Obradovićem i odbio da otputuje sa saigračima u Bar, gdje se sjutra igra revanš baraža protiv Rusije
227 pregleda 18 komentar(a)
Vladan Lipovina, Foto: Hrvatski rukometni savez
Vladan Lipovina, Foto: Hrvatski rukometni savez
Ažurirano: 14.06.2016. 09:18h

Crnogorski rukomet ne može bez skandala. Pred odlučujući meč za plasman na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj, „lavovi“ su ostali bez jednog od najboljih igrača, Vladana Lipovine.

Kako „Vijesti“ saznaju, desni bek njemačkog Veclara se posvađao sa selektorom Ljubomirom Obradovićem i odbio da otputuje sa saigračima u Bar, gdje se sjutra igra revanš baraža protiv Rusije.

Ljevoruki Cetinjanin je igrao jako malo u prvom meču u Moskvi, koji je Crna Gora izgubila 29:22. Šansu je dobio u završnicama prvog i drugog poluvremenu, umjesto raspoloženog Stefana Čavora, ali je imao samo nekoliko promašenih šuteva.

Zbog toga je došlo do tenzija između njega i Obradovića, nakon čega je Lipovina odlučio da napusti nacionalni tim.

Gest 23-godišnjeg Cetinjanina nije korektan, makar prema saigračima, ali bi i selektor Obradović morao da bude malo veći diplomata, jer prelako otpisuje igrače.

Ranije se zahvalio iskusnim Drašku Mrvaljeviću, Mladenu Rakčeviću, Igoru Markoviću, Marku Simoviću..., ne poziva ni Stevana Vujovića i Nebojšu Simića, a sada je doživio i skandal sa Lipovinom.

Crna Gora ne smije da dozvoli sebi luksuz da gubi toliko igrača, jer ih nema dovoljno.

Uostalom, u reprezentaciji je nekoliko članova drugoligaških klubova, a sada je otišao jedini koji za narednu sezonu ima siguran ugovor u najjačem nacionalnom takmičenju na svijetu, Bundesligi.

Obradoviću bi za nauk trebalo da posluži situacija sa njegovim prethodnikom Zoranom Kastratovićem.

Čovjek koji je odveo Crnu Goru na Svjetsko prvenstvo u Španiji i šampionat Starog kontinenta u Danskoj je dobio otkaz nakon svađe sa igračima i famoznih pisama koje su obje strane uputile predsjedniku RSCG Predragu Boškoviću...

Bonus video: