Znamo da igramo ovakve mečeve

"Nismo u situaciji da bilo šta obećavamo, već da damo sve od sebe i pokušamo da se plasiramo na SP", rekao je bek Tuluza
55 pregleda 1 komentar(a)
Vasko Ševaljević, Foto: Savo Prelević
Vasko Ševaljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.06.2016. 18:16h

U junu 2012. je pred rukometašima Crne Gore pao četvorostruki prvak svijeta i Evrope Švedska, godinu kasnije i Njemačka, aktuelni prvak Starog kontinenta.

Može li još jedan velikan svjetskog rukometa da položi oružje pred „lavovima”?

Odgovor na to pitanje znaćemo 15. juna, negdje oko 19.30 časova, kada se u Baru završi revanš baraža za Svjetsko prvenstvo, u kojem će rival timu Ljubomira Obradovića biti velika Rusija.

Mnogo toga bi moglo da bude poznato i u nedjelju, kada će se u Moskvi sudariti timovi iz zemalja koje su prva, odnosno 161. na listi najvećih na svijetu.

„Crveni” sjutra ujutro iz Tivta putuju u glavni grad Rusije sa željom da za tri dana (meč počinje u 14 časova po našem vremenu) izbore što bolji rezultat.

Biće, naravno, jako teško, što pokazuju i rezultati posljednjih pripremnih mečeva - Crna Gora je oba puta izgubila od BiH u Mostaru, a Rusija je usred Manhajma savladala Njemačku.

"Raduje me što smo napredovali u nekim segmentima, ali smo doživjeli dva poraza od BiH. Iz toga moramo da izvučemo pouke. Biće nam jako teško protiv Rusa, vidjeli smo o kakvoj se ekipi radi na Evropskom prvenstvu, relativno lako su nas savladali. Pokazali smo, ipak, da znamo da igramo kvalifikacione mečeve, sada to moramo da ponovimo i plasiramo se na Svjetsko prvenstvo", poručio je Vasko Ševaljević.

Bek koji je za Tuluz dao 126 golova u Prvoj ligi Francuske će biti pod posebnim opterećenjem, jer će morati da vuče konce u bekovskoj liniji, oslabljenoj neigranjem Vuka Borozana i Miloša Božovića.

Jedan od heroja duela sa Švedskom zna recept za ovakve utakmice.

"Znamo da se baraž mečevi prolaze dobrom igrom u gostima. Trebalo bi nastojati da primimo što manje golova u Moskvi. Znamo, ipak, da Rusi vuku brzi centar, da dobro trče, iako su veliki, jaki i teški. Dobrom igrom u odbrani možemo do rezultata, iako smo u problemu zbog dosta povrijeđenih i rovitih igrača. Nismo u situaciji da bilo šta obećavamo, već da damo sve od sebe i pokušamo da se plasiramo na SP", zaključio je 27-godišnji Kotoranin.

Bonus video: