„Lavice” u prvom šeširu

Zbog činjenice da su organizatori već odredili gdje će koja reprezentacija igrati, jasno je da tim Dragana Adžića u prvoj fazi može da nastupa samo u grupi C u Malmeu, gdje iz 3. šešira čeka Danska, ili u grupi B u Kristijanstadu, rezervisanom za Poljsku iz četvrtog
70 pregleda 3 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Www.cristipreda.ro
Rukometašice Crne Gore, Foto: Www.cristipreda.ro
Ažurirano: 06.06.2016. 18:22h

Osvajanje grupe 4 i rezultati na prethodnim velikim takmičenjima donijeli su rukometašicama Crne Gore povlašćenu poziciju pred Evropsko prvenstvo - na žrijebu u petak u Geteborgu, „lavice” će biti u 1. šeširu, zajedno sa finalistima Svjetskog prvenstva Norveškom i Holandijom, te domaćinom šampionata Švedskom.

Zbog činjenice da su organizatori već odredili gdje će koja reprezentacija igrati, jasno je da tim Dragana Adžića u prvoj fazi može da nastupa samo u grupi C u Malmeu, gdje iz 3. šešira čeka Danska, ili u grupi B u Kristijanstadu, rezervisanom za Poljsku iz četvrtog.

Švedska će igrati u grupi A u Stokholmu, a Norveška u D u Helsingborgu.

Timovi iz grupa A i B će u glavnoj fazi igrati u Geteborgu, koji će biti domaćin i polufinala i finala, dok će se selekcije iz grupa C i D za završni vikend boriti u Helsingborgu.

Žrijeb će se održati u petak u pozorištu „Liseberg” u Geteborgu, a počinje u 13 časova.

Za „lavice” bi idealna varijanta bila da iz 2. šešira izvuku Srbiju, iz 4. Sloveniju ili Češku, dok bi iz 3. možda i najviše odgovarala Danska.

Prvi šešir: Norveška, Holandija, Švedska, Crna Gora

Drugi šešir: Francuska, Mađarska, Rusija, Srbija

Treći šešir: Španija, Danska, Rumunija, Njemačka

Četvrti šešir: Poljska, Hrvatska, Češka, Slovenija

Bonus video: