Jauković: Značilo bi nam da budemo prve u grupi

Rukometašice Crne Gore će sjutra veče (20 časova) u bjelopoljskom "Nikoljcu" odigrati posljednji meč grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj, za koje su već obezbijedile vizu
0 komentar(a)
Đurđina Jauković, Foto: Savo Prelević
Đurđina Jauković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.06.2016. 16:47h

Još jedan uspješan kvalifikacioni ciklus je stigao do samog kraja.

Rukometašice Crne Gore će sjutra veče (20 časova) u bjelopoljskom "Nikoljcu" odigrati posljednji meč grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj, za koje su već obezbijedile vizu.

Ali, daleko od toga da je meč sa "deželom" nebitan - pobjeda ili remi su dovoljni za 1. poziciju u grupi i mjesto u 2. šeširu, a poraz bi mogao da ih gurne čak u četvrti pred žrijeb 10. juna u Geteborgu.

"Čeka nas težak protivnik, Slovenija je dobila i Hrvatsku, a ima nekoliko igračica iz jakih evropskih klubova. Groc je u Mecu, Lazović u Vardaru, Šon u Mađarskoj, a Neli Irman je kod nas. Nadam se da ćemo pobijediti, jer znamo koliko bi nam značilo da budemo prve u grupi", podsjeća Đurđina Jauković.

Mlada Nikšićanka je sa sedam golova bila najefikasnija u pobjedi Crne Gore nad Makedonijom u Skoplju prije dva dana (27:21), u kojem su izabranice Dragana Adžića dugo tražile pravi ritam.

"Bilo nam je teško na početku, jer smo odradile samo jedan trening sa igračicama iz Vardara, Jovankom Radičević, Andreom Klikovac i Itanom Grbić. Nismo mogle da sklopimo neke stvari. U drugom poluvremenu je i odbrana bolje izgledala, a najvažnije je da smo pobijedile", dodaje 19-godišnji lijevi bek.

Jaukovićeva je protiv Slovenije u Ljubljani dala neke ključne golove i uz Katarinu Bulatović, koja zbog bolova u ramenu vjerovatno sjutra veče neće nastupiti, bila najzaslužnija za pobjedu (22:20).

"Ni tada nismo bile kompletne. Nije bilo Joke, Mare Jovanović i Anđele Bulatović. Na toj utakmici smo dosta dobro izgledale, posebno pred kraj meča, kada su Slovenke pale, a mi počele da pronalazimo rupe. Samo da odnos bude kao u prvoj utakmici protiv njih, da izgaramo na terenu i ne sumnjam u pozitivan rezultat".

MVP i prva golgeterka prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva za juniorke se nametnula i u seniorskoj reprezentaciji. Uloga joj je postala još bitnija povredom Marije Jovanović, koja čini sve da se oporavi od operacije koljena do 6. jula, kada počinju pripreme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Nadam se da će Mara biti sa nama, jer bi nam puno značilo da imamo još jednog dobrog beka. Nas najmanje ima, a najviše smo potrebni. Odmoriću pet dana nakon utakmice sa Slovenijom i početi da se pripremam za Olimpijske igre, koje su san svakog sportiste. Meni će se to ispuniti sa 19 godina", zaključila je Jaukovićeva.

Bonus video: