Lovćen nakon produžetka savladao Rivijeru, sa Partizanom u finalu

Pet dana nakon poraza od Budvanske rivijere, koja im je preuzela titulu, Cetinjani su u Tivtu savladali tim iz prijestonice crnogorskog turizma poslije produžetka sa 30:27 i ušli u finale
119 pregleda 0 komentar(a)
Vuko Borilović i Marko Drašković, Foto: Luka Zeković
Vuko Borilović i Marko Drašković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.05.2016. 19:34h

Rukometaši Lovćena su se osvetili za gubitak titule i ostali u igri za osmi uzastopni pehar u Kupu Crne Gore.

Pet dana nakon poraza od Budvanske rivijere, koja im je preuzela titulu, Cetinjani su u Tivtu savladali tim iz prijestonice crnogorskog turizma poslije produžetka sa 30:27 i ušli u finale.

Heroji Lovćena su bili Marko Drašković i Vuko Borilović.

Iskusni bek, koji uglavnom igra samo u odbrani, dao je gol za produžetak 41 sekundu prije kraja (23:23), da bi 20-godišnji golman u 66. minutu pogodio za 27:25 i revanširao se Lazaru Pešiću za istovjetan potez u posljednjem kolu šampionata, da bi potom odbranio zicer Stefanu Jaukoviću.

U 68. minutu je Vuk Latković povisio na 28:25 i usput iznudio isključenje Ratka Suknovića, čime je meč definitivno riješen.

Draško Kaluđerović je bio najbolji u pobjedničkom timu sa osam golova, uključujući i dva majstorska u produžecima, dok je 17-godišnji Miloš Krivokapić šest puta tresao mrežu.

Novog šampiona je predvodio Radivoje Đođić sa 11 pogodaka.

Oba tima su igrala bez prvih pivota - Mirko Damjanović je suspendovan zbog crvenog kartona baš protiv Rivijere, dok Brano Božović nije mogao da računa na Slavišu Lacmanovića, jer je slomio ruku na utakmici koja je promovisala Budvane u prvake.

Ni na ovoj utakmici nije falilo tenzija, pa je Ranko-Bana Popović isključen, a malo je nedostajalo da dođe do tuče operativca Lovćena Ratka Markovića i uprave Budvana tokom meča, odnosno Miodraga Stanojevića i Marka Čampara nakon isteka 70. minuta.

Klubu koji je neprikosnoven u ovom takmičenju od 2009. godine će na putu ka trofeju, sjutra od 18 časova, stajati domaći Partizan, koji je savladao Berane sa 28:21.

Marko Martinović i Đorđo Peruničić su bili najbolji u domaćem timu sa po osam golova, tri više od Nemanje Drakulovića i Ivana Radičevića, najefikasnijih u redovima tima sa sjevera.

Ukoliko bi Tivćani trijumfovali, postali bi sedmi klub koji je osvojio pehar otkada je Crna Gora obnovila nezavisnost.

Neprikosnoven je Lovćen sa 12 trofeja (pet u prvenstvu, sedam u Kupu), po dva imaju sada već ugašena Budućnost (šampion iz 2009. i 2010) i Berane (Kup 2007, prvak 2008), a po jedan šampioni iz 2011. Mojkovac i 2016. Budvanska rivijera, te Sutjeska, osvajač Kupa 2008.

Bonus video: