"OVAKO VIŠE NEĆE MOĆI"

Nastavljen vašar u rukometnom timu: Mrvaljević ljut zbog otkaza igrača

Direktor muške rukometne reprezentacije Crne Gore Draško Mrvaljević prozvao Nebojšu Simića, Vladana Lipovinu, Branka Vujovića i Boža Anđelića
5367 pregleda 8 komentar(a)
Ljut na reprezentativce: Draško Mrvaljević, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Ljut na reprezentativce: Draško Mrvaljević, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Ažurirano: 24.12.2018. 10:16h

U četvrtak se okuplja muška rukometna reprezentacija Crne Gore, a nakon letimičnog pogleda na spisak i laici su se sigurno zapitali - ko sve fali Zoranu Roganoviću?

Osmi selektor „lavova” je za pripreme u Podgorici i utakmice sa Hrvatskom i Italijom 3. i 4. januara u Poreču pozvao pet igrača koji nikada ranije nisu bili seniorski reprezentativci - golmana Ohrida Jagoša Braunovića, srednje bekove Nemanju Marsenića (Komovi), Slobodana Bulajića (Lovćen) i Božidara Simića (Radoviš, Makedonija), te pivota Rudara Miodraga Ćorsovića. Uzgred, nakon duže pauze u reprezentaciji je i bek francuskog Šerbura Bogdan Petričević.

Nekadašnji desni bek nacionalnog tima Crne Gore je bio prinuđen da pozove tu šestoricu igrača, jer su mu šestorica standarnih reprezentativaca otkazala. Direktor reprezentacije Draško Mrvaljević, ima opravdanje samo za dvojicu.

- Miloš Božović se oporavlja od povrede, a Nebojšu Simovića klub nije pustio, jer ne igramo zvanične utakmice. Ne možemo ni da zamjerimo na tome, jer se Simović dva puta teško povrijedio u dresu reprezentacije. On će sigurno biti na spisku kada bude mogao, jer to svime zaslužuje - rekao je Mrvaljević.

U glasu nekada najboljeg crnogorskog rukometaša je primjetna gorčina. Razlog su otkazi Nebojše Simića, Vladana Lipovine, Branka Vujovića i Boža Anđelića.

- Njih četvorica su i prije objavljivanja spiska najavili izostanak ako budu pozvani, iz ovih ili onih razloga. To za mene, u ovom momentu u kojem se nalazi crnogorski rukomet, poslije neuspjeha u prva dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ne mogu da budu opravdanja - naglasio je 39-godišnji Cetinjanin.

Pitanja nisu bila potrebna, Mrvaljević je u dahu nastavio.

- Iako imamo samo bod iz utakmica sa Farskim Ostrvima i Ukrajinom, šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo i dalje postoje, ali je neophodno da svi daju doprinos. Morali su da se odazovu, da zajedno poradimo na tome da se plasiramo na EP. Ovo je bila idealna prilika da se reprezentacija uigra, da se bolje upoznamo tokom ovih 10 dana, da odigramo dvije jake utakmice protiv Hrvatske i Italije. Nadao sam se da će svi igrači pokazati ozbiljnost pred nastavak kvalifikacija u aprilu i junu, a ovo se neće pozitivno odraziti na to.

Direktor reprezentacije ističe da su igrači bili ispoštovani na prethodnom okupljanju, da su dobili sve što su tražili...

- Postoje poteškoće, ali je urađeno sve što je traženo. Reprezentacija se stvara na prijateljskim mečevima, ali izgleda da Hrvatska nije dovoljan izazov za naše reprezentativce. Ovo je bila prilika da rade rasterećeno, da se uigraju, jer bi nam to puno značilo u nastavku kvalifikacija. Ovako više ne može, moraće da se zna ko hoće da igra, a ko neće - zaključio je Mrvaljević.

Preporučujemo za Vas