OBJAVILI MAKEDONSKI MEDIJI

Lino Červar novi selektor Makedonije

0 komentar(a)
Lino Červar, Foto: Savo Prelević
Lino Červar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.02.2019. 09:56h

Hrvatski trener Lino Červar novi je selektor rukometne reprezentacije Makedonije, objavilli su danas makedonski elektronski mediji.

Červara je za novog selektora izabrala Stručna komisija Rukometne federacije Makedonije (RFM), koja je procijenila da je trofejni hrvatski trener najbolji kandidat na konkursu za šefa stručnog štaba nacionalne selekcije.

Pored hrvatskog stručnjaka za mjesto makedonskog selektora konkurisali su i Šveđanin Robert Hedin, srpski trener Aleksandar Brković, Španac Žordi Lueljes, kao i Vladimir Gligorov, koji je odustao zbog angažmana u Libanu.

Kako je navela Televizija Telma, ostaje da odluku o izboru Lina Červara formalno potvrdi Upravni odbor RFM i da ga imenuje za novog selektora.

Nakon što su u trećem pokušaju RFM i Červar postigli dogovor, prvi izazov za hrvatskog stručnjaka je da obezbijedi plasman muške rukomentne selecije na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj, kroz dvomeč baraža sa Češkom u junu.

Prethodno, trener skopskog Metalurga imao je dva neuspješna pokušaja sa RFM za njegovo angažovanje na mjestu selektora, pa je umjesto njega prvo bio postavljen Zvonko Šundovski, a zatim Ivica Obrvan.

Obrvan je mjesto selektora napustio u aprilu, poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Preporučujemo za Vas