Ulog titula: Budvanska rivijera i Lovćen rješavaju trku

Prenos utakmice na sajtu mnesport.me. Lovćenu je dovoljan i bod da odbrani titulu
82 pregleda 0 komentar(a)
Lovćen Budvanska rivijera, Foto: Luka Zeković
Lovćen Budvanska rivijera, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.05.2016. 07:49h

Završnica jubilarnog 10. rukometnog šampionata u nezavisnoj Crnoj Gori biće neizvjesnija od svih do sada - odgovor na pitanje ko je prvak, večeras (19 časova) će u direktnom obračunu dati Budvanska rivijera i Lovćen.

Dva tima su poravnata na vrhu sa po 15 bodova. Cetinjanima je dovoljan i remi da prigrabe peti uzastopni, a ukupno 6. pehar, dok je Budvanima neophodan trijumf da bi uzeli prvi trofej u klupskoj istoriji.

"Što smo se spremali, spremali smo se. Ovo je utakmica koja se igra srcem. Došli smo do toga da o tituli odlučujemo u posljednjem kolu u Budvi. Ne može da bude taktičkih iznenađenja, i jedni i drugi znamo i dobre i loše strane protivnika. Inspiracija golmana će donijeti prevagu, kao i frenetičnost u odbrani", rekao je trener Rivijere Brano Božović.

Budvani imaju stariji tim, ali Božović ističe da Cetinjani imaju prednost u iskustvu osvajanja pehara.

"Lovćen je dobio na mirnoći povratkom Blaža i Filipa Popovića i ima pet-šest igrača koji poznaju miris titule. Mi nemamo tog iskustva, nadam se da hoćemo od večeras i da ćemo donijeti titulu u Budvu", zaključio je nekadašnji pomoćnik Pera Miloševića u reprezentaciji Crne Gore.

Lovćen je u jednom trenutku bio otpisan, ali se pobjedama nad Rivijerom i tivatskim Partizanom vratio u borbu za tron.

"Prije mjesec je djelovalo da su nam vrlo male šanse za titulu, ali smo se vratili u igru pobjedama nad direktnim konkurentima. Ovo će biti specifična utakmica. Šanse su 50-50, pobijediće ekipa koja bude mirnija i staloženija".

"Očekujem tvrd i nezvjestan meč, a to što nam je dovoljan i bod za pehar se ne smije uzeti kao prednost u rukometu. Idemo u Budvu da pobijedimo i odbranimo titulu", jasan je trener Lovćena Ranko-Bana Popović.

Bonus video: