Raičević: Nismo imale pravo na ovakvu igru

52 pregleda 1 komentar(a)
Milena Raičević, Foto: Beta/AP
Milena Raičević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.05.2016. 17:42h

Milena Raičević je bila tužna nakon novog poraza na fajnl-foru.

"Teško je, nismo imale pravo na ovakvu igru. Početak je bio očajan, uspjele smo da se vratimo i da povedemo, ali nismo održale mirnoću i sigurnost koje su nas krasile u većem dijelu sezone. Nismo igrale miran napad, u kojem bismo dale siguran gol, a i nismo smjele da primimo dva pogotka sa igračicom više".

Đurđina Jauković je prvi put nastupila na završnom turniru, pokazala da je veliki talenat, ali nije mogla da spriječi da Budućnost izbjegne posljednje, 4. mjesto.

"Iz ovoga ćemo samo izaći jače. Meč sa Đerom nas je slomio, jer je jedna lopta odlučivala. Nismo igrale kako umijemo, ne mislim da je Đer bolji od nas. Nismo se oporavile od tog poraza, zato smo loše i počele protiv Vardara. Poslije smo bile u igri, ali je rival pobijedio".

Može li ovo da vam bude dodatni motiv za Olimpijske igre?

"U reprezentaciji i klubu je isti sistem, ali imamo drugačije tipove igračica. Mi koje idemo na Olimpijske igre ćemo dosta analizirati utakmice sa fajnl-fora i pokušati da ispravimo neke stvari sa djevojkama koje će nam se pridružiti", naglasila je 19-godišnja Nikšićanka.

Bonus video: