Loke: Volim da igram protiv Crne Gore i Budućnosti

50 pregleda 7 komentar(a)
Hajdi Loke, Foto: Uroš Hočevar/EHF
Hajdi Loke, Foto: Uroš Hočevar/EHF
Ažurirano: 07.05.2016. 21:30h

Hajdi Loke je po ko zna koji put zadala glavobolje Draganu Adžiću i njegovim izabranicama. Djevojka koja je samo jednom proglašena za najbolju rukometašicu svijeta je fenomenalnom igrom dokazala da bi svake godine mogla da dobija priznanje IHF-a, jer niko ne može da je zaustavi.

"Bila je veoma teška, naporna utakmica, kao što smo i znale da će biti. Presrećna sam što smo igrale onako čvrsto u odbrani, a i Grimsbo je bila sjajna na golu, odbranila je neke vrlo važne šuteve. Oduševljena sam što ćemo igrati finale", rekla je za „Vijesti” 33-godišnja Norvežanka, koja je u karijeri osvojila po tri Lige šampiona i zlatne evropske medalje, dvije titule na svjetskim prvenstvima i najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama.

Zbog čega uvijek igraš odlično protiv reprezentacije i šampiona naše zemlje?

"Volim da igram protiv Crne Gore i Budućnosti, jer znam da će uvijek biti puno bitke na terenu, a ja volim takve mečeve. I mi smo pokazale da možemo da se „bijemo”.

Da li je ključ pobjede bio to što ste zaustavili Draganu Cvijić?

"Cvijićeva je fantastična igračica. Veoma je dobra u odbrani i opasna je u napadu, pogotovo u saradnji sa Neagu. Ali, odlično smo je zaustavile, a kada je dobila drugo isključenje nije puno igrala, pa nam je bilo puno lakše. Čeka nas finale, ali mislim da nam neće biti teže nego protiv Budućnosti".

Bonus video: