Partizan savladao Budvane, Lovćen ih dostigao na vrhu

0 komentar(a)
Rukometna lopta, Foto: EHF
Rukometna lopta, Foto: EHF
Ažurirano: 07.05.2016. 18:46h

Završnica jubilarnog, 10. rukometnog šampionata u nezavisnoj Crnoj Gori, biće neizvjesna kao nijedna prije, jer će se za titulu u posljednjem meču boriti Budvanska rivijera i Lovćen.

Cetinjani su lako savladali Berane (36:22, po osam golova Miloša Krivokapića i Marka Popovića, te sedam Nikole Beloice) i uz poklon iz Tivta se izjednačili na Budvanima na vrhu tabele.

Naime, Partizan je predvođen raspucanim Đorđom Peruničićem (10 pogodaka) porazio tim Brana Božovića sa 25:22 i prišao mu na bod, ali je time učinio najveću uslugu Cetinjanima.

O čemu se zaravo radi? Pred posljednje kolo Budvanska rivijera i Lovćen su poravnati na vrhu sa 15 bodova, a Tivćani imaju jedan manje.

Izabranicima Ranka-Bane Popovića je sada za peti uzastopni šampionski pehar dovoljan i bod, a Budvani moraju da pobijede da bi prigrabili prvu titulu. Partizan nema šansi, jer da se meč u prijestonici turizma završi remijem, tim iz Tivta bi bio treći zbog najgore gol-razlike u krugu.

Odluka o šampionu će pasti narednog vikenda.

U premijernom meču ovog kola Mini lige za opstanak, rukometaši Mojkovca pobijedili su pred svojim navijačima pljevaljski Rudar 38:26 (19:13).

Slobodni su rukometaši Komova.

Bonus video: