Adžić: Zaslužena pobjeda Đera

3 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.05.2016. 16:32h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Budimpešta - Iako je prije fajnl-fora govorio da vjeruje da će njegov tim naći rješenje za problem koji je imao zbog činjenice da je bio praktično bez utakmica poslije četvrtfinala sa Baja Mareom, Dragan Adžić je „promijenio ploču” nakon poraza od Đera. Trofejni trener je istakao da se neigranje mečeva odrazilo na njegove izabranice.

"Đer je od početka do kraja bio bolji rival i zasluženo je pobijedio. Nismo pronašli sebe, ove godine se odrazilo to što nismo u takmičarskom ritmu i što su pojedine igračice slabo trenirale zbog povreda. Ovo je Đerova sezona, a sva odgovornost zbog poraza i nepružanja maksimuma je moja", istakao je Adžić.

Šta mislite o suđenju?

"Nikada ne komentarišem suđenje. Nije ono ni odlučivalo, već naša i Đerova igra".

Da li je period sa dvije igračice više, koji niste iskoristili, presudio?

"To se tako odrazi, jer se nismo dobro osjećali, nismo bili u ritmu tokom čitave utakmice. I to što smo napravili je više bilo na siljenje, a ne na dobar osjećaj igračica. To je uvijek moja odgovornost, ovo je za dublju analizu. Žao mi je što nismo pružili maksimum".

Mnogo ste lopti izgubili. Šta je razlog tome?

"Protiv Đera i njegove odbrane, koja je došla na nivo viši nego što je naš, vrlo se teško spremiti uz probleme koje smo imali. To je sve isplivalo. Sigurno je da smo mogli i morali više, žao mi je što nisam spremio ekipu da se osjeća bolje, bez obzira na sve ove objektivne stvari koje nas prate svake godine".

Je li ključ poraza u tome što je Dragana Cvijić bila potpuno odsječena?

"Brzo je dobila dva isključenja, a mi tu nemamo alternativu. Probali smo sa Emom Ramusović i Majdom Mehmedović, ali je to bio najozbiljniji problem u našoj igri".

Kako ćete pripremiti tim za meč za 3. mjesto? Hoće li igračice imati motiv?

"Nije isto biti treći ili četvrti. Uradićemo sve da se ekipa podigne i pružimo više nego u polufinalu. lju analizu. Žao mi je što nismo pružili maksimum".

Bulatović: Nismo mogle bez Dragane Cvijić

Katarina Bulatović je imala šansu da osvoji titulu i na trećem fajnl-foru zaredom, ali je morala da čestita nekim od djevojaka sa kojima je 2014. bila prvak Evrope.

"Jurile smo ih cijelu utakmicu, stigle tri gola minusa, ali smo tu negdje i stale. Nismo se najbolje snašle, poremetila su nas dva isključenja Cvijićeve, jer smo navikle da igramo sa njom. Igrale smo praktično bez nje, jer se u odbrani pazila. Ne mogu ništa nijednoj saigračici da zamjerim, a vjerujem da ćemo smoći snage da se kući vratimo bar sa medaljom", naglasio je 31-godišnji desni bek.

Da li je na poraz najviše uticalo što za skoro dva minuta sa dvije igračice više niste stekle prednost?

"Sigurno da jeste. Jurile smo rivala, nismo imale tempo. Ne znam više ni šta da kažem".

Niste imale ni saradnju sa pivotom, Cvijićeva je bila dosta odsječena?

"Nismo imale njenu pomoć, stvarno su je dobro čuvale. Probale smo sa šutem izvana, nešto je ušlo, nešto nije. Ne možemo da šutnemo 100 odsto na ovakvoj utakmici. Tek kada pogledamo utakmicu opet, moći ćemo da vidimo neke stvari mnogo jasnije".

Žderić: Trebalo je da se odvojimo kada smo imale dvije igračice više

Marta Žderić je odbranila 14 šuteva, dala nadu saigračicama osam sekundi prije kraja, ali to nije pomoglo. Napad nije bio na nivou za finale.

"Odigrale smo dobru odbranu, ali smo pravile gluposti u napadu, prvenstveno kada je Đer imao četiri igračice u polju. Tada je trebalo da se odvojimo i napravimo razliku, ali nismo uspjele. Na kraju je, nažalost, odlučila odbrana Đera. Nama preostaje meč za 3. mjesto, želimo da pobijedimo", rekla je 26-godišnja Hrvatica.

Bonus video: