Adžić: Ime rivala pojačava motiv Budućnosti

63 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.05.2016. 14:07h

Trener Budućnosti, Dragan Adžić, kazao je da je za njegov tim nebitno ime protivnika u polufinalu, kao i da njegov kvalitet pojačava motiv i želju podgoričkih rukometašica da budu još bolje i pruže još više.

Budućnost i Đer odigraće sjutra u Budimpešti polufinalni meč završnog turnira Lige šampiona.

Adžić je kazao da se Budućnost dugo pripremala i da je odradila više od 300 treninga da bi došla do finalnog turnira.

"Nebitno je sa kim igramo, u ovom slučaju to je najjača moguća ekipa, što samo pojačava našu želju da budemo još bolji. Imamo recept i vjerujemo da možemo. Nadam se ćemo prevazići to što četiri sedmice nijesmo igrali utakmice i što nijesmo došli do takmičarskog ritma kao Đer. Imamo iskustvo kako to da prevaziđemo i nadam se da ćemo uspjeti", rekao je Adžić.

On je kazao da se nada da će rukometašice Budućnosti svjesnošću i odnosom prema igri anulirati sve svoje mane, odnosno ono što bi moglo biti prednost Đera.

"Nadam se da ćemo isoristi to što se dobro poznajemo, znamo kako se osvaja LŠ i što smo uradili sve da anuliramo sve dobre stvari Đera", kazao je Adžić.

Budućnost i Đer ove sezone bili su rivali u grupi, u glavnoj rundi takmičenja, a oba tima slavila su pred svojim navijačima.

Đer je u svojoj dvorani pobijedio 22:20, dok je u Podgorici bilo 25:22 za Budućnost.

Biće to njihov prvi međusobni duel u polufinalu, nakon što su tri puta bili akteri finala nekog evropskog klupskog takmičenja.

Crnogorski prvak 2006. godine bio je uspješniji i osvojio Kup pobjednika kupova.

Prva utakmica u Podgorici završena je 25:25, dok je u revanšu Budućnost slavila 26:23.

Budućnost je bila uspješnija i u dvomeču finala Lige evrpskih šampona 2012. godine i zahvaljujući većem broju datih golova u gostima došla do trofeja, nakon što su obje ekipe slavile pred svojim navijačima sa dva gola razlike (29:27 u Vespremu i 27:25 u Podgorici).

Đer se dvije godine kasnije revanširao rivalu i pobjedom u finalu završnog turnira Lige šampiona u Budimpešti 27:21 drugi put uzastopno osvojio trofej.

Duel u Laslo Pap areni počeće u 15.15 sati. U drugom polufinalu sastaće se Vardar i Bukurešt (17.45).

Finalni meč biće odigran u nedjelju.

Trofej brani Budućnost, a u prošlogodišnjem finalu savladala je Larvik 26:22.

Budućnost, osim dvije titule Lige šampiona (2012. i 2015) i Kupa pobjednika kupova (2006), na evropskoj sceni ima još tri trofeja. Kup kupova osvajala je još dva puta (1985. i 2010.) i jednom Kup EHF 1987. godine.

Bonus video: