Adžić: Imamo rješenje za sve što Đer može da pruži

77 pregleda 2 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.05.2016. 09:25h

Dugih devet mjeseci, od 2. avgusta kada su se okupile u vreloj Podgorici i krenule na pripreme na Žabljak, rukometašice Budućnosti su mislile samo o fajnl-foru Lige šampiona. Čekanju se bliži kraj, ostala su svega tri dana...

U Budimpešti, treći put zaredom, "plave" će se boriti za titulu prvaka Evrope. Prije dvije godine, tim Dragana Adžića je poražen u finalu, lani je dominantno stigao do trona, a na putu ka odbrani pehara stoji mu klub od kojeg je 2014. izgubio meč za titulu - Đer.

Obračun u "Laslo Pap areni" je zakazan za subotu u 15.15 časova.

"Željno iščekujemo fajnl-for, jer nismo imali praktično nijednu probnu ili takmičarsku utakmicu, već samo mečeve Mini lige, koje su igrale mlađe. To iščekivanje je kod nas naglašenije nego kod drugih. Vjerujem da će se pozitivno odraziti u subotu, te da ćemo sprovesti u djelo sve što smo se dogovorili i na čemu smo radili prethodnih sedmica", poručuje Adžić.

Timovi koji su ravnopravno podijelili posljednje četiri titule u Ligi šampiona su se sastali u glavnoj fazi.

U Mađarskoj je bilo 22:20 za Đer, Budućnost se revanširala u "Morači", ali je igrala slabije nego što može. Iako je oba puta primila po 22 gola, odbrana nije bila na nivou, igračice Đera su pronalazile rupe u bedemu ispred Marte Žderić.

"Imamo rješenje za sve što je Đer pokazao u ta dva meča i za sve što može da pokaže u subotu. Jeste Đer vrhunska ekipa, u vrhunskoj formi, ali možemo da anuliramo njene najbolje stvari i u odbrani i u napadu, te da utakmica ide kako mi želimo", samouvjeren je trofejni trener.

U "Morači" je Eduarda Amorim neočekivano puno puta probila defanzivu Podgoričanki, iako je tada bila tek sjenka igračice koja je briljirala prije užasne povrede koljena.

"Podigla je formu od tog našeg meča, jer se oporavlja od povrede i bilo joj je potrebno vrijeme. I Gorbic se do kraja vratila, sada opet daje veliki doprinos. To je još jedna vrhunska igračica u rotaciji na koju mora da se obrati pažnja. Mislim, ipak, da možemo da zaustavimo bekove Đera. To je naša odbrana dokazala i kada je Amorim bila u nekim boljim izdanjima. Vjerujem da ćemo na minimum svesti dobar učinak i osjećaj svih njih".

Kada se pogledaju sastavi, čini se da su bekovi, golmanke i kružne napadačice dva tima sličnog kvaliteta. Prednost Budućnosti su krila - Radmila Petrović i Majda Mehmedović su vjerovatno najbolji tandem na svijetu, a imaju i odlične alternative Neli Irman i Biljanu Pavićević. Adžić vjeruje da baš krila mogu da budu prevaga i u odbrani i u napadu.

"Rada je sve spremnija, Bilja se vratila, a tu su i Majda i Neli. Apsolutno sam zadovoljan kako smo pokriveni na krilima, a njihova energija i želja, pogotovo kod Rade i Majde, izuzetno su veliki i vjerujem da će se to pokazati. Njihov učinak zavisi i od osjećaja bekova, nadam se da ćemo imati širinu da i krila mogu da daju doprinos", zaključio je Adžić.

Bonus video: