PSŽ ubjedljiv u Zagrebu, Vesprem osvojio Skoplje

Pri rezultatu 18:18, Antonijo Kovačević je krenuo u kontru za prvo vođstvo na utakmici, a Nikola Karabatić se bacio na loptu kao da je posljednji minut finala Olimpijskih igara i izbio ju je do Tjerija Omejea. To je potpuno slomilo Vujine izabranike, koji su do kraja primili 10, a dali svega dva gola
0 komentar(a)
Nikola Karabatić, Foto: Eurohandball.com
Nikola Karabatić, Foto: Eurohandball.com
Ažurirano: 23.04.2016. 20:44h

Ništa od novog čuda Veselina Vujovića - Pari Sen Žermen je slavio u Zagrebu sa 28:20 i tako praktično postao prvi učesnik fajnl-fora Lige šampiona u Kelnu.

Drim-tim iz Pariza je vodio od starta, ali su ih uporni Zagrepčani dostigli u 39. minutu (17:17), a ključni detalj se dogodio pet minuta kasnije.

Pri rezultatu 18:18, Antonijo Kovačević je krenuo u kontru za prvo vođstvo na utakmici, a Nikola Karabatić se bacio na loptu kao da je posljednji minut finala Olimpijskih igara i izbio ju je do Tjerija Omejea.

To je potpuno slomilo Vujine izabranike, koji su do kraja primili 10, a dali svega dva gola.

Mikel Hansen je predvodio pobjednički tim sa devet pogodaka, stariji Karabatić je dao šest, a Igor Vori i Lik Abalo po pet. Fahrudin Melić se nije upisao.

Kod domaćih su najefikasniji bili Stefan Vujović i Stipe Mandalinić sa po četiri gola.

Blizu "Lankses arene" u Kelnu je i Vesprem, koji je u Skoplju savladao Vardar sa 29:26.

Momir Ilić je bio igrač utakmice sa devet golova, dva više od Arona Palmarsona, a u redovima makedonskog prvaka su odskočili Igor Karačić i Timur Dibirov sa po šest.

Bez pobjednika je završen meč Flensburga i Vive Kjelcea. Meč prepun oscilacija je obilježio desni bek domaćih Holger Glandorf, koji je 11 puta zatresao mrežu.

Četvrtfinale

Zagreb - Pari Sen Žermen 20:28 (13:16)

Flensburg - Vive Kjelce 28:28 (13:14)

Vardar - Vesprem 26:29 (9:12)

Nedjelja

Kil - Barselona (19.30)

Bonus video: