Vuja: Dao bih deset godina života da pobijedimo PSŽ

4 komentar(a)
Veselin Vujović, Foto: Seha-liga.com
Veselin Vujović, Foto: Seha-liga.com
Ažurirano: 21.04.2016. 17:01h

Da li su rukometaši Zagreba potrošili svoje pravo na čudo u Ligi šampiona izbacivanjem Rajn-Nekar Lovena u osmini finala ili su i dalje spremni da ruše velikane i sopstvene granice?

Najbolji hrvatski tim u subotu (20:30) u prvom meču četvrtfinala dočekuje Pari Sen Žermen, od koga je ove sezone već izgubio dva puta u grupi (25:23 i 34:23).

„Dao bih deset godina života da dobijemo“, na sebi svojstven način najavio je susret trener Zagreba Veselin Vujović.

„Možda se malo previše razbacujem godinama, ali dao bih deset godina života da mogu da se vratim i odigram. Možda bismo ih onda lakše pobijedili.“

Za razliku od Vujovićevog tima, Pari Sen Žermen je direktno stigao do četvrtfinala, osvajanjem prvog mjesta u grupi A. Karabatić, Hansen, Omeje i društvo su ove sezone u 35 mečeva u nacionalnom prvenstvu i Ligi šampiona samo tri puta poraženi. Francuki šampion i dalje traži potvrdu na međunarodnoj sceni, jer nikada nije igrao na „fajnl foru“ elitnog takmičenja.

„Mi na ovaj ispit izlazimo opušteni. Ne možemo pasti. Ovaj meč je za nas pitanje života i smrti u sportskom smislu. Bilo bi šteta kada smo došli tako blizu da se ne plasiramo u Keln“, poručio je Vujović.

Duel se igra u zagrebačkoj Areni, a sve ulaznice su već rasprodate.

Bonus video: