Selektor spušta loptu oko izostanka igrača, Roganović: Izašao sam im u susret

Selektor rukometaša Crne Gore na okupljanju govorio o izostanku nekoliko reprezentativaca
754 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Roganović na jučerašnjem treningu reprezentacije, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Zoran Roganović na jučerašnjem treningu reprezentacije, Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Po tradiciji, rukometaši Crne Gore su se okupili krajem decembra, a početkom januara idu u Hrvatsku na „Croatia cup”. Ali, nikada na prelazu između dvije godine „lavovi” nisu bili u slabijem sastavu - Vuka Borozana odavno nema, a ovu akciju preskaču Vladan Lipovina, Nebojša Simić, Božo Anđelić, Branko Vujović, Miloš Božović i Nebojša Simović.

Zbog toga je selektor Zoran Roganović pozvao pet novih igrača, kao i Bogdana Petričevića, kojeg duže nije bilo u reprezentaciji.

- Ovo je jedini period u kojem možemo da probamo nove igrače. Potrebna nam je šira baza, da ne dođemo u situaciju da budemo ozbiljno uzdrmani kad nam neko fali, već da imamo veliki broj rukometaša na koje možemo da računamo. Prijateljske utakmice sa Italijom i Hrvatskom su prilika da vidimo kakvi su ovi momci - istakao je Roganović.

Dosta se prašine diglo zbog izjave direktora reprezentacije Draška Mrvaljevića da je opravdan izostanak samo Božovića i Simovića, ali selektor spušta loptu.

- Trebalo bi biti fleksibilan i izaći momcima u susret. Da smo kompletni, bilo bi puno povreda i vremena provedenog na oporavku igrača. Možda je i bolje ovako, da dođu mladi, spremni momci, orni za rad i da pokušamo da nađemo nekog ko bi mogao stalno da bude sa nama. Prvi zadatak nam je da stvorimo atmosferu kao kada smo mi igrali u reprezentaciji. Vjerujem da ćemo uspjeti u tome. Dok sam selektor, nikad neću odstraniti nijednog igrača, ni Borozana, ni Vujovića... Da su ovo bile zvanične utakmice siguran sam da bi oni prešli preko problema i bili tu. U kontaktu sam sa svima, ukoliko bude potrebno i ako budu sposobni i dostupni, vjerujem da će biti u selekciji - poručio je Roganović.

Bonus video: