Obrvan odlazi sa klupe Makedonije

Hrvatski stručnjak je najavio ostavku sinoć poslije poraza od Tunisa na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, kojim je Makedonija izgubila sve šanse da nađe u Rio de Žaneiru
0 komentar(a)
Ivica Obrvan, Foto: Sportmedia.mk
Ivica Obrvan, Foto: Sportmedia.mk
Ažurirano: 10.04.2016. 11:44h

Selektor rukometne reprezentacije Makedonije Ivica Obrvan danas će na utakmici protiv Čilea posljednji put voditi tu selekciju, a povlačenje su najavili i igrači Naumče Mojskovski i Filip Mirkulovski.

Hrvatski stručnjak je najavio ostavku sinoć poslije poraza od Tunisa na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, kojim je Makedonija izgubila sve šanse da nađe u Rio de Žaneiru.

Makedonci su na turniru u Poljskoj izgubili prve dvije utakmice, od Poljske sa 25:20 i od Tunisa sa 32:26. Te dvije reprezentacije izborile su plasman u Rio.

Nakon tog neuspjeha, Obrvan je najavio da će se povući nakon posljednjeg meča na kvalifikacionom turniru, protiv Čilea, koja se igra večeras.

Obrvan je rekao da misli da njegov odlazak iz makedonske reprezentacije nakon neuspjeha da se kvalifikuje za Olimpijske igre nije kukavički, već da je častan potez.

„Nekoliko godina sam selektor Makedonije i jasno mi je da kao kormilar snosim svu odgovornost za ovaj neuspjeh. Spreman sam da odem i da prepustim svoje mjesto drugom treneru poslije ovog turnira. Žao mi je što odlazim na ovakav način, kada smo svi šokirani i maksimalno razočarani”, rekao je on nakon utakmice sa Tunisom u Gdanjsku.

Obrvan nije želio da predloži ko bi mogao da ga zamijeni, ali je istakao da njegov pomoćnik Danilo Brestovac posjeduje sve kvalitete da vodi nacionalnu selekciju Makedonije.

Ivica Obrvan je na 35 utakmica, koliko je vodio Makedoniju, zabilježio 13 pobeda, 17 poraza i pet remija.

Bonus video: