Adžić: Hvatanje ritma za fajnl-for

Budućnost je prvi meč dobila 29:24 i jasno je da će treći put zaredom biti na fajnl-foru
52 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 10.04.2016. 09:16h

Budimpešta će 7. i 8. maja biti domaćin rukometašicama Budućnosti, koje će na trećem uzastopnom fajnl-foru Lige šampiona tražiti treću titulu prvaka Evrope.

Aktuelni vladar Starog kontinenta, doduše, još nije i teoretski obezbijedio odlazak u glavni grad Mađarske, ali je svima jasno da to ne može da mu izmakne. „Plave” su sve dileme riješile prije osam dana kada su slavile sa pet golova razlike (29:24) u Baja Mareu, gradu udaljenom preko 1.000 kilometara, iz kojeg su Rumunke juče stigle autobusom. To dovoljno govori i o njihovim ambicijama...

"Prva utakmica poslije duže pauze je pokazala da nam treba malo prostora da uđemo u takmičarski ritam. Vjerujem da će izdanje sada biti bolje nego na prethodnom susretu i da će osjećaj djevojaka biti bolji tokom 60 minuta. Znamo koliki je značaj meča i šta može Baja Mare, jer smo ga osjetili na terenu", upozorava Dragan Adžić.

Trofejni stručnjak je obećao da će njegove izabranice izgarati na terenu, jer im je to posljednja utakmica u „Morači”.

"Vjerujem da su zaslužile sa ovih prethodnih 13 utakmica da publika dođe i isprati ih na treći fajnl-for. Puna dvorana bi donijela bolje izdanje obje ekipe".

„Plave” su u prvom meču ispoljile neke slabosti koje ne smiju da se ponove na fajnl-foru. Iako će pauza između četvrtfinala i završnog turnira biti jednako duga kao od kraja grupne do početka nokaut faze, Adžić je ubijeđen da će njegov tim biti spremniji.

"Pauza će biti ista, ali je fokus u prethodnom periodu bio na kvalifikacijama za Olimpijske igre. U mirnijoj atmosferi i vjerujem boljem zdravstvenom stanju igračica ćemo složiti mikro cikluse kao i do sada, u istoj pauzi prošle godine. Ali, prvo moramo da odradimo ovaj meč. Ima prostora za nadgradnju u igri, a padovi tokom sezone su bili očekivani, jer branimo titulu i imamo više problema sa povredama nego prošle godine. Kada saznamo ko nam je protivnik bavićemo se bitnim detaljima i pokušaćemo da dočekamo rivala kao Vardar prošle godine".

Podgoričanke su praktično riješile dvomeč prošle subote i pitanje je da li će doći do opuštanja.

"Uvijek se teško spremati poslije pobjede u gostima. Ali, znamo koliko malo utakmica igramo godišnje i kako protivnik kao što je Baja Mare može biti opušten u drugom meču, a samim tim i opasan. Ubijeđen sam da neće biti opuštanja, to nam se ni do sada nije dešavalo. Iskoristićemo utakmicu na najbolji mogući način, da ispravimo stvari iz prvog susreta i dobijemo na samopouzdanju i uigranosti pred dva najvažnija meča u sezoni", zaključio je Adžić.

Moć grupe 2 - sva četiri tima u Budimpešti

Sada je valjda svima jasno koliko je grupa Budućnosti u glavnoj fazi bila jaka - Đer, Vardar i Podgoričanke su već u prvim mečevima praktično osigurali nastup na fajnl-foru, a u Budimpešti će im se priključiti i CSM Bukurešt.

Prvak Rumunije je i u revanšu savladao Rostov sa 29:28 i zasluženo izbacio ekipu koja je u grupnoj fazi upisala 11 pobjeda i remi. Tim Kima Rasmusena je u gradu na Donu dominirao od početka, a sve je bilo praktično jasno početkom drugog poluvremena, kada je nekoliko puta stizao do plus sedam. Ruskinje su u finišu samo ublažile poraz.

U pobjedničkom timu su najbolje bile Ana Rodrigeš sa sedam i Izabele Gulden sa šest golova i nekoliko lucidnih asistencija, a i Jelena Grubišić je odbranila dva sedmerca i četiri zicera. Kod domaćih je najbolja bila Jekaterina Iljina sa osam pogodaka.

Nakon ubjedljive pobjede u Dabašu (31:18), Đer je i pred svojim navijačima deklasirao Ferencvaroš (40:23) i osvetio mu se za preuzimanje titule u Mađarskoj. Hajdi Loke je realizovala svih sedam šuteva, po pet puta su precizne bile Ivet Broh, Lin-Jerum Suland i Aniko Kovačič, a po četiri Anita Gorbic i Jana Knedlikova. Dora Hornjak sa šest i Viktorija Lukač sa pet golova su bile najbolje u poraženom timu.

Rezultati: Rostov - CSM Bukurešt 28:29 (11:16) - prvi meč 25:26, Đer - Ferencvaroš 40:23 (22:10) - 31:18. Danas: Larvik - Vardar (15.30) - 20:34, Budućnost - Baja Mare (19) - 29:24.

Bonus video: